Hlavní obsah

Světový šampionát žen startuje

Vrchol amatérské sezony je tady. Mistrovství světa družstev v Argentině čeká od středy do soboty české trio Klára Spilková, Karolína Vlčková a Adéla Cejnarová a nehrající kapitánku Martinu Dorníkovou. Na posledním šampionátu skončily ženy na 28. místě.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

24. Mistrovství světa družstev žen, neboli Espirito Santo Trophy, se v konkurenci 53 zemí koná od 20. do 23. října v Olivos Golf Clubu a Buenos Aires Golf Clubu nedaleko argentinského hlavního města. Titul z roku 2008 z australského Adelaide obhajují Švédky.

Český tým se zúčastnil šesti šampionátů a nejlepší umístění zaznamenal v roce 2006, kdy v jihoafrickém Stellenboschi skončil na 20. místě. Naopak nejhůře dopadl o dva roky dříve v Portoriku, kde obsadil 35. příčku.

Triu Spilková, Vlčková a Cejnarová (16, malé foto) bude na místě pomáhat nehrající kapitánka Martina Dorníková (již počtvrté) a národní kouč Keith Williams.

Český tým patří mezi nejméně zkušené v celém startovním poli, ale ambice mu nescházejí. Dorníková však byla před mistrovstvím v prognózách opatrná.

Tým v 1. kole startuje na hřišti Olivos Golf Clubu. Spilková ve středu začíná v 11.50, Vlčková jde hned za ní ve 12 hodin a Cejnarová v 12.10. Jessica Korda v dresu Spojených států startuje v 8 hodin.

Čtvrteční druhé kolo absolvuje český tým na hřišti Buenos Aires Golf Club od 8.30 do 8.50 hodin. Argentina má o 5 hodin méně než Česko.

Reklama

Související témata: