Hlavní obsah

Eisenhower Trophy čeká na majitele

Ještě jsme ani nevstřebali dojmy z turnaje žen a už je tu mistrovství světa družstev mužů. V Argentině budou o titul bojovat Ondřej Lieser, David Procházka a Martin Příhoda. Konkurence je skvělá a tak bude třeba hrát golf na hranici možností.

Článek

O prestižní Eisenhower Trophy bude od 28. do 31. října bojovat trojice Ondřej Lieser (19 let), David Procházka (18 - na titulním snímku) a Martin Příhoda (18 - viz foto vlevo). Nehrajícím kapitánem je Miroslav Holub, na místě zůstal také národní kouč Keith Williams.

Lieser je letošním účastníkem profesionálního Czech Open, Procházka loni vyhrál MM na rány a letos byl národním mistrem, a Příhoda získal jamkový šampionát.

Jako přípravu na akci roku si předminulý týden společně zahráli President Goldscheider Trophy ve Zbraslavi.

Nejlepší výsledek z mistrovství světa tým zaznamenal v letech 2004 (Portoriko) a 2006 (JAR), kde pokaždé obsadil 32. místě. Nejhůře dopadl v roce 1996 (Filipíny) na 42. příčce.

Amatérští reprezentanti 70 zemí trénují již od neděle na hřištích Olivos Golf Clubu a Buenos Aires Golf Club nedaleko argentinského hlavního města. Titul mistrů světa z roku 2008 z Austrálie obhajuje tým Skotska.

Foto: Golf Digest C&S/Zdeněk Sluka

Reklama