Hlavní obsah

Patnáctiletá hráčka poráží muže

Příliš dobrá na amatérský golf, příliš mladá na profesionální LPGA. Patnáctiletá Alexis Thompson hledá herní příležitosti, jak se dá, a jednou z nich jsou miniturnaje s muži. Poslední z nich mladá Američanka málem vyhrála.

Článek

Thompson hraje jednodenní turnaje mužské Minor League Golf Tour. Naposledy v Hillcrest Country Clubu ve floridském Hollywoodu hrála jako jediná žena mezi 39 muži, předvedla 67 ran, 5 pod par, a o ránu skončila na děleném druhém místě!

Její birdie putt na osmnáctce se zastavil jen centimetry od jamky a tedy od play off, které by Thompson bývala hrála s jinak vítězným Davidem Schusterem.

Den předtím se Thompson, kamarádka a spoluhráčka o dva roky starší Jessiky Kordy, dělila o 5. místo na turnaji stejné série v Hammock Creek v Palm City.

"Chci hrát Minor League Golf Tour jednou až dvakrát týdně," řekla Thompson.

Profesionálkou se stala letos v červnu a měsíc poté skončila druhá mezi ženami na Evian Masters. Nízký věk jí však nedovoluje stát se členkou LPGA, kam mohou hráčky jako členky oficiálně až od osmnácti.

Thompson však letos vydělala tolik peněz, že by ji to na sérii bezpečně kvalifikovalo (336 472 dolarů z pouhých šesti startů by jí stačilo na 29. místo money listu), a podle svého manažera zvažuje žádost směrem k LPGA, týkající se udělení věkové výjimky k členství.

"Mezi muži jinak startovat nechceme," řekl otec a caddie Scott Thompson pro list Palm Beach Post o své dceři v narážce na pokusné starty Michelle Wie při PGA Tour.

Thompson už letos využila všech šest sponzorských pozvánek na LPGA, což je povolené maximum. Jejím příštím startem bude prosincová Ladies European Tour v Dubaji.

"Bohužel už jako profesionálka nemůžu hrát ani juniorské turnaje," posteskla si Thompson.

Mimochodem, za páté a druhé místo mezi muži tento týden vydělala celkem 745 amerických dolarů.

Reklama