Hlavní obsah

Světová esa se sešla v Hongkongu

Předposlední turnaj sezóny European Tour, UBS Hong Kong Open, hrají od čtvrtka hvězdy jako Graeme McDowell, Rory McIlroy, Ian Poulter nebo John Daly a vy je můžete vidět v přímých přenosech s českým komentářem na Golf Channel.

Článek

Turnaj s dotací 2,5 milionu dolarů hostí Hong Kong Golf Club a přední světoví hráči vědí, že dobrý golf jim tady může pomoci k dříve nemyslitelnému, a sice k prvnímu místu na světovém žebříčku, kde se bodové rozdíly v poslední době velmi vyrovnaly.

"Kdokoli z první desítky, pokud zahraje dobře v následujících šesti měsících, se může stát světovou jedničkou," uvědomuje si Ian Poulter. "Je to samozřejmě něco, co eminentně zajímá i mě."

Největším tahákem z asijského pohledu je Y. E. Yang, vítěz PGA Championship 2009. "Hong Kong Open patří k nejlepším turnajům v Asii, má bohatou tradici a historii, a proto bych rád získal titul právě tady," řekl Korejec.

Dvojnásobný vítěz majorů John Daly se vrací do Hongkongu po dvou letech od chvíle, kdy ve finálovém kole zahrál 62 ran. "Bylo by hezké mít čtyři taková kola, jako jsem předvedl na závěr předloni," uvedl Daly.

Hong Kong Open je součástí European Tour od roku 2002. Vítěz získá 416 660 dolarů. Titul obhajuje Francouz Grégory Bourdy.

Přímé přenosy s českým komentářem vysílá Golf Channel do čtvrtka do neděle denně od 6 do 10 hodin.

Reklama

Související témata: