Hlavní obsah

Poulter si zahrával s magickými 59

První výsledek 59 ran z osmnácti jamek European Tour stále čeká na pokoření. Ve druhém kole Hong Kong Open od něho dělil jediný úder Iana Poultera. I když to bylo s podmínkou...

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Anglický golfista Ian Poulter

Článek

Deset birdie, žádné bogey, šedesát ran. Takový byl golf, který předvedl čtyřiatřicetiletý Angličan na hřišti Fanling s parem 70, kde tak stanovil neoficiální rekord. A jít ještě o ránu níž, byl by z toho i rekord European Tour.

Proč neoficiální rekord? Na krátce střižených plochách se totiž mohl míč stavět, tedy zvednout, očistit a položit zpět. A tak se výsledek do oficiálních statistik hřiště nepočítá.

Poulter s celkovým skóre 13 pod par vede v polovině turnaje o ránu nad Američanem s korejskými kořeny Anthonym Kangem, který předtím zahrál 61. Kang je loňským vítězem Malaysian Open.

"Mám smíšené pocity. Pět pod par na první devítce, to bylo skvělé skóre. Dokonce jsem měl pět birdie za sebou od sedmé jamky, ale další příležitosti jsem bohužel nevyužil," řekl Poulter, který zahrál ještě birdie na třináctce, čtrnáctce a pak na osmnáctce.

Hřiště je poměrně přívětivé, s délkou 6 128 metrů.

"Takže: jsem šťastný, ale trochu zklamaný," dodal letošní vítěz jamkového World Golf Championships. Jeho dosavadním rekordem na European Tour bylo 61 ran na cestě za vítězstvím při Italian Open 2002.

Rekord v Hongkongu měl navíc dobrodružný podtext. Když byl Poulter, číslo čtrnáct světového žebříčku, na čtrnácté jamce, zaznamenaly přístroje lokální zemětřesení, které však nezpůsobilo žádné škody ani poplach.

Přímé přenosy z Hong Kong Open s českým komentářem vysílá Golf Channel.

Reklama