Hlavní obsah

Čejka se rozehraje v Jižní Africe

Žádné prosincové volno před novou sezonou PGA Tour, ale golf na dvou turnajích European Tour v Jižní Africe plánuje Alex Čejka. Český rodák s německým pasem a americkým bydlištěm nechce zahálet.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Alex Čejka

Článek

Čejka si letos zajistil kartu na obě hlavní světové tour. Americkou PGA Tour obhájil díky čtyřem umístěním v top ten, hráčská práva na European Tour si zase uhrál díky třetímu místu na BMW International Open v Mnichově a osmé příčce na US Open, jež se do evropského pořadí rovněž počítá.

A právě evropskou kartu chce Čejka využít, než začne v lednu PGA Tour na Havaji.

"Rozhodl jsem se hrát v prosinci Alfred Dunhill Championship a South African Open, abych byl dobře připraven na lednový začátek sezony PGA Tour na západním pobřeží Ameriky," uvedl Čejka na své webové stránce.

V evropském žebříčku Race to Dubai patří Čejkovi 106. místo s 235 809 eur z pouhých dvou turnajů, na money listu americké PGA Tour skončil na 108. příčce s 904 253 dolarů po 28 startech.

Golf Digest C&S se setkal s Alexem Čejkou při jeho listopadové návštěvě Prahy. Článek si budete moci přečíst v chystaném čísle 12, které vyjde 2. prosince.

Reklama