Hlavní obsah

Agent: Woodse čekají nové smlouvy

Nové sponzorské smlouvy a dotažení staveb golfových hřišť do konce slibuje agent Tigera Woodse u svého klienta, jehož soukromé skandály právě před rokem vypluly na veřejnost a způsobily velký otřes pro golf.

Foto: Brian Synder, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Mark Steinberg, viceprezident manažerské agentury IMG a agent Tigera Woodse, poskytl rozhovor pro CNBC.com, v němž sice nezaznělo mnoho, ale přece jen to bylo z jeho strany víc než za celý poslední rok. Co mimo jiné řekl?

Jak by se postavil ke krizi nyní? "Neexistuje scénář, jak reagovat na situaci, která vznikla, ale udělal bych všechno stejně."

Chtěl někdy agent odejít od Woodse, a naopak? "Absolutně ne."

Budoucnost sponzorských smluv? "Máme před sebou skvělou budoucnost. Brzy se ukáže sponzor bagu, kde jednáme s několika značkami, a poté globální značka, která využije (Woodsovo) jméno a podobu. Jsme blízko uzavření kontraktu z Asie."

O kolik Woods přišel na sponzorských smlouvách? "Nemohu říct."

O návratu do pozice nejlépe vydělávajícího sportovce "Žijeme ve společnosti, která dává druhé šance. Pokud (Woods) bude vystupovat jako dřív a bude se mu dařit na hřišti, věřím, že se vrátí tam, kde byl."

Má Woods nyní nižší cenu? "Je to případ od případu. Určitě jsme v tomto směru (vyjednávání smluv) agresivní a aktivní. Začali jsme jednat před čtyřmi týdny. Že nastal ten pravý čas, to jsme zjistili tak, že jsme si objednali studii, která se dotazovala určité cílové skupiny."

Woodsova reklamní role u Nike, kde letos nebyl příliš vidět "Myslím, že ho v roce 2011 opět uvidíte v hlavním proudu."

Musel Woods vrátit peníze firmám jako Nike, které s ním zůstaly, ale nevyužily ho tolik? "Ne."

Situace s Woodsovým designem golfových hřišť "Stejná. Nikdy jsme neplánovali dělat dvě nebo tři hřiště ročně. V USA je situace těžká. Asie vypadá slibněji. Stavba hřiště v Severní Karolíně (Woodsův první americký design) ale pokračuje a diskutujeme o časovém plánu věcí v Dubaji (stavba hřiště zastavena)."

Reklama