Hlavní obsah

Nejlepšími golfisty roku se stali Spilková a Procházka

PRAHA

Nejlepšími amatérskými golfisty uplynulé sezony se stali Klára Spilková z GC Erpet Praha a David Procházka hájící barvy GCC České Budějovice. Oba mladí hráči obhájili svá loňská prvenství. Při slavnostním večeru českého golfu v pražském kině Blaník byli vyhlášeni i vítězové řady dalších kategorií.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

"V minulém roce jsem měl lepší výsledky než v letošním. Proto jsem s vítězstvím nepočítal, jsem velmi mile překvapen. Spíše jsem si myslel, že vyhraje někdo z dvojice Ondra Lieser nebo Martin Příhoda. Oba měli velmi dobrý rok," řekl překvapený vítěz letošní ankety Procházka.

Do Síně slávy byli jmenováni Amara Zemplinerová za vynikající výsledky a organizátorskou činnost a Ivo Balcar za dlouholetou organizátorskou činnost.

Výroční cenu České golfové federace, která je udělována nejen za sportovní úspěchy, obdržel handicapovaný hráč Miroslav Lidinský z GK Hluboká nad Vltavou. Cenu dostal za celkové vítězství v turné European Disabled Golf Association. Osmatřicetiletý golfista letos vybojoval druhé místo v Disabled Open v Nizozemsku, poté druhé místo v European Championship v Rakousku a nakonec vyhrál Italian Disabled Championship. Tato tři umístění znamenala i celkové vítězství v turné za rok 2010.

Vítězi Czech Golf Amateur Tour 2010 byli slavnostně vyhlášeni Kateřina Černá z GK Čechie a Ondřej Lieser z GC Kunětická Hora. Nejlepšími dorostenci se stali Spilková a David Procházka z GCC České Budějovice.

Nejlepšími seniory (golfisté nad 55 let) stali Eva Schovánková a Bohumil Pospíšil, trenérem roku v hlasování čtenářů časopisu Golf Digest byl vyhlášen Petr Trčka trénující v GC Karlštejn.

Titul golfisty roku uděluje Česká golfová federace od roku 1997 nejlepším amatérům a o rok později ho začala udělovat i amatérkám. O vítězi rozhoduje porota složená z golfových odborníků, tedy z novinářů, funkcionářů i golfové veřejnosti.

Reklama

Související témata: