Hlavní obsah

Pole position pro Poultera

O dvě rány vede Ian Poulter před finále Dubai World Championship a může vyhrát druhý turnaj European Tour po sobě, navíc ten závěrečný s magaprémií pro vítěze. Ta čeká i na Martina Kaymera coby již jistou jedničku celé evropské sezony.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Anglický golfista Ian Poulter

Článek

Poulter zahrál ve třetím kole v Dubaji na Earth Course celkem 69 ran (-3) s pěti birdie a dvěma bogey - svými prvními v turnaji - a celkově má skóre 12 pod par.

Dvě rány na vítěze Hongkong Open z minulého týdne ztrácejí Francesco Molinari (dnes 68), Thongchai Jaidee (69) a Ross Fisher (71).

O další úder zpět jsou Robert Karlsson (67) a Lee Westwood (71), o sedmé místo se dělí Alvaro Quiros (67) a Paul Casey (71).

Na dělené 11. místo spadl Martin Kaymer se 73 ranami a celkovými -6, když na poslední jamce, pětiparu, trefil z krátké třetí rány překážku a odešel s double bogey 7.

"Vyautoval jsem se ze hry o titul, ale zdá se, že Race to Dubai je už můj. Nemám co ztratit a v neděli budu hrát co nejagresivnější golf," slíbil Kaymer, který dal v sobotu také tři birdie za sebou. "Výsledek mezi 63 a 66 ranami není ve finále nereálný."

Němcův jediný rival v boji o evropskou korunu, Graeme McDowell, se dělí až o 30. místo, když dnes hrál 69 a celkem -2.

McDowell potřeboval skončit v první trojce, aby měl šanci odsunout Kaymera z první pozice Race to Dubai. Takto ale ztrácí deset ran na první místo a osm na dělené druhé.

"Cíl stát se evropskou jedničkou mi nevyjde, ale beztak mám za sebou nejlepší sezonu. A mým novým cílem je být jedničkou na světě," řekl po třetím kole McDowell.

Propadem dne bylo 79 ran Miguela Ángela Jiméneze. Španěl klesl na +2 a dělené 47. místo.

Reklama

Související témata: