Hlavní obsah

Woods prohrál s McDowellem!

To jsou věci! Tiger Woods nevyhrál ani na poslední pokus v sezoně 2010. Při svém vlastním turnaji promarnil ve finále náskok čtyř ran a na první jamce play off ho porazil Graeme McDowell.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods

Článek

Nevídaný golf s nevídaným rozuzlením přinesl turnaj Chevron World Challenge. Vyhrál Graeme McDowell, který ve finále smazal ztrátu čtyř ran a zvítězil nad někdejší nejsilnější zbraní Tigera Woodse, při play off!

Woodsův náskok čtyř ran se pomalu, ale jistě v neděli rozplynul. Na prvních čtyřech jamkách hřiště Sherwood Country Clubu v Thousand Oaks nedal Tiger tři krátké putty, což mělo za následek dvě bogey. Zahrál sice také dvě birdie, na dvojce a pětce, ale McDowell se mu brzy přiblížil na dostřel jedné rány, když na prvních pěti jamkách předvedl tři birdie.

Zlom přinesla pětiparová třináctka a Woodsovo double bogey z roughu, kam se dostal na obou stranách greenu. McDowell po vlastním birdie rázem vedl o dvě rány, jenže vzápětí zahrál rovněž bogey a druhé měl na tříparové sedmnáctce, kde zatáhl odpal do husté trávy a musel dropovat - z vyvýšeného odpaliště jiné jamky!

Na čtyřparovou osmnáctou jamku šli oba soupeři s vyrovnaným účtem. Oba dali birdie - McDowell po téměř sedmimetrovém puttu, Woods po metrovém - a tak nastalo play off.

Při opakování osmnáctky kurážný McDowell opět proměnil hned první putt na birdie, z podobné vzdálenosti, ale se silnějším brejkem než předtím v regulaci, zatímco Woods svým tentokrát pětimetrovým puttem jamku přehrál a v rozstřelu tak nebývale podlehl.

Ani 378 dní po Australian Masters 2009 se Woods nedočkal vítězství a nejdelší šňůra kariéry bez triumfu se mu tak znovu prodloužila. Woods navíc poprvé v kariéře ztratil turnaj, když vedl před finále aspoň o tři rány.

Naopak McDowell zažil další satisfakci na turnaji, kde loni nastoupil jako náhradník za Woodse a skončil druhý, čímž se přímo kvalifikoval na US Open, jež pak vyhrál.

Výsledky Chevron World Challenge:
1. McDowell -16 (66-69-68-69), 2. Woods -16 (65-66-68-73), 3. Casey -12, 4. McIlroy -11, 5. Mahan -10, 6. Cink a Poulter -9, 8. Donald -5, 9. Z. Johnson a O´Hair -4, 11. Furyk E, 12. Stricker +1, 13. Watney +2, 14. Villegas a Watson +3, 16. D. Johnson a Kim +4, 18. Kuchar +7.

Reklama