Hlavní obsah

Westwood se pustil do PGA Tour

PRAHA

Nijak lichotivé komentáře vyslal Lee Westwood směrem k americké PGA Tour kvůli vyhlášení Rickieho Fowlera za Nováčka roku 2010 namísto Roryho McIlroye.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický golfista Lee Westwood

Článek

Světovou jedničku Westwooda pěkně rozčílilo, že cenu v hlasování hráčů dostal Američan Rickier Fowler, který na tour nic nevyhrál, a nikoli Brit Rory McIlroy, který impozantním způsobem zvítězil na turnaji Quail Hollow Championship, se skóre 62 ve finále.

"Je mi líto, že 140 znaků nemůže stačit na takovou tirádu," napsal Westwood na sociální síť Twitter, která dovoluje textové zprávy právě o rozsahu 140 znaků.

"Ano, Rickie Fowler měl dobrý rok, ale Rory McIlroy byl třetí na dvou majorech a absolutně zdemoloval soupeře na Quail Hollow... a byl ve vítězném týmu pro Ryder Cup."

"Je toto další příklad protekcionismu PGA Tour, nebo tak zoufale chtějí něco vyhrát?" ptá se Westwood. "Anebo to má něco společného s tím, že Rory odmtl členství na PGA Tour v příštím roce? Možná PGA Tour uplatňuje stejný hlasovací systém jako FIFA," napsal Westwood v narážce na kontroverzní volbu Ruska a Kataru za dějiště mistrovství světa ve fotbale 2018, respektive 2022.

Westwood stejně jako McIlroy nebo Němec Martin Kaymer odmítl přijmout členství na PGA Tour 2011 a zůstal členem pouze na European Tour.

Sám McIlroy ovšem v reakci na výsledek hlasování řekl, že se letos za nováčka PGA Tour nepovažoval, protože zde golf nehrál poprvé a sám se vyslovil pro jmenování Fowlera...

Reklama

Související témata: