Hlavní obsah

Villegas přišel o caddieho

Camilo Villegas si musí na novou sezonu pořídit nového caddieho. Jeho dosavadní nosič bagu Brett Waldman se totiž rozhodl hrát profesionální golf.

Článek

Zatímco Villegas bude pokračovat na PGA Tour, Brett Waldman zkusí hrát druhou americkou sérii. Postoupil totiž z předkvalifikačního turnaje PGA Tour až do finále Q-school, odkud sice do nejvyšší ligy nepronikl, ale uhrál výsledek, který mu zajistil kartu na Nationwide Tour.

A Američan se po dnech váhání rozhodl kartu přijmout.

Waldman, který hrál univerzitní golf, opustil kariéru profesionálního hráče v roce 2002, kdy ztroskotal ve druhé fázi Q school. Od té doby dělal caddieho, nejprve svému bratranci, jímž je Tom Pernice jr., poté ho zaměstnal Ben Crane a nakonec Villegas.

Kolumbijec podle svých slov podporuje Waldmanovo rozhodnutí stát se znovu profesionálním hráčem. "Zkouší naplnit svůj sen," řekl Villegas pro agenturu AP.

"Camilo byl skvělý, Myslím, že to čekal. Je mi líto, že ho opouštím, protože zanechávám nedodělanou práci, ale nechci si vyčítat, že jsem nevyužil příležitost, kterou mám," uvedl Waldman.

Debutovat na Nationwide Tour bude Waldman v únoru a místem jeho druhého startu se v březnu stane Villegasova vlast Kolumbie.

Caddie odchází také od Mika Weira. Kanaďana po dvanácti letech opustil Brennan Little, který bude nosit hole pro Seana O´Haira. Ten před měsícem propustil Paula Tesoriho, dříve pracujícího pro Vijaye Singha.

Reklama

Související témata: