Hlavní obsah

Golfistka Spilková zvládla kvalifikaci a může hrát mezi elitou

LA MANGA

Golfistka Klára Spilková se kvalifikovala do elitní ženské série Ladies European Tour (LET). Šestnáctiletá amatérská hráčka z pražského klubu Erpet obsadila ve španělské La Manze deváté místo v kvalifikačním turnaji a pohodlně se vešla mezi třicítku golfistek, které si vybojovaly plnohodnotnou účast v nejvyšším evropském profesionálním seriálu. V posledním hracím dnu zahrála Spilková podruhé za sebou pod par a turnaj zakončila výsledkem +4.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Spilkové přitom vstup do posledního dne úplně nevyšel a po první devítce na jižním hřišti s parem 73 měla dvě rány nad par, ale skvělým finišem potvrdila příslušnost k elitě. Po dvou birdie na posledních dvou jamkách se znovu dostala pod normu hřiště a o jejím úspěchu nebylo pochyb.

Spilková si účast v pětikolové kvalifikaci vybojovala počátkem prosince na předkvalifikaci a do Španělska odjela především s přáním získat zkušenosti v náročném boji o hráčskou kartu pro příští sezonu. Naznačila ale také, že přestup mezi profesionály ještě neplánuje a hodlá nadále hrát s amatérským statutem.

Pokud by se nakonec rozhodla hrací práva LET přijmout, stala by se teprve druhou českou hráčkou, které se to podařilo. V roce 2009 v sérii nastupovala Zuzana Mašínová, ale po nevyrovnaných výsledcích se nedokázala mezi elitou udržet.

Vítězkou pětidenního klání se stala švédská golfistka Caroline Hedwallová. Z patnácti amatérek bojujících o účast v tvrdé konkurenci profesionálek byla nejlepší na pátém místě Lucie Andreová z Francie, Spilková byla mezi amatérkami druhá.

Reklama

Související témata: