Hlavní obsah

Appleby v úvodu PGA Tour ztratil putter, ale neztratil hlavu

Jak hrát klidně golf, když člověk těsně před startem turnaje zjistí, že mu v bagu chybí putter? Stuart Appleby si na Tournament of Champions skvěle poradil a v prvním kole úvodního podniku PGA Tour na Havaji zahrál 4 pod par.

Článek

Teprve na cvičném greenu Stuart Appleby zjistil, že nemá svůj mallet Odyssey White Hot XG330. Putter, s nímž loni zahrál finálových 59 ran při cestě za vítězstvím na Greenbrier Classic, díky němuž se kvalifikoval na Havaj.

Putter přitom byl na svém místě, ještě když Applebyho caddie Scott Sajtinac dával bag do oficiálního turnajového skladu.

Nebylo moc času, přesto Australanův manažer Matt Judy sehnal náhradu, a sice putter Odyssey Black Series two ball, který koupil v nedalekém pro shopu golfové akademie, protože samotný pro shop hřiště puttery této značky nenabízel.

Manažer nejprve přinesl hráči čtyři puttery na výběr. Appleby nakonec zvolil až poslední možný, za 120 dolarů.

Impozantní je nejen Applebyho následné skóre 69 ran (havajské hřiště Plantation má par 73), ale rovněž Australanových 28 puttů a první místo ve statistice puttování s průměrem 1,462 puttu na green v regulaci. Stejný počet puttů měli ještě Charley Hoffman, Matt Kuchar a Carl Pettersson - ti ovšem s vlastními puttery.

"Nemůžete nic dělat. Můžete kolem sebe kopat a nadávat, ale tím si nepomůžete. Když jsem ale konečně měl v ruce zase značku Odyssey, věděl jsem, že je z poloviny vyhráno," reagoval na událost s putterem Appleby, trojnásobný vítěz na Havaji v letech 2004-2006, který s novým putterem stihl potrénovat deset minut, ale už nestačil odstranit čárový kód...

Reklama