Hlavní obsah

Čejka začíná sezonu v Pacifiku

Na souostroví Havaj pokračuje od čtvrtka PGA Tour druhým turnajem, Sony Open, který bude letošní premiérou pro Alexe Čejku. Český rodák chce od samého začátku hrát ostrý golf.

Článek

Nejen od prosincových čtyřicátin patří Čejka mezi veterány PGA Tour. Toto je jeho už devátá plná sezona v kuse na americkém okruhu, kterou ale teprve počtvrté začíná už při Sony Open na Havaji.

Loni se na ostrovy v Pacifiku nevydal a začal až při Bob Hope Classic, kde odstartoval šňůru tří změškaných cutů za sebou. Nakonec ale díky čtyřem výsledkům v top deset pohodlně uhrál kartu na další rok už začátkem srpna.

„Pokud se mi západě USA podaří získat hodně peněz, budu mít zbytek sezony bez tlaku," řekl Čejka pro Golf Digest C&S koncem minulého roku, kdy vyhlásil, že se poprvé bude speciálně připravovat na lednové turnaje, které jsou jeho oblíbenými.

Součástí Čejkova plánu byly i dva prosincové starty na European Tour v Jihoafrické republice, z nichž vytěžil 51. místo na Alfred Dunhill Championship a hlavně 7. příčku na South African Open Championship.

Sony Open se hraje ve Waialae Golf Clubu v Honolulu (délka 6 463 metrů, par 70) celkem o 5,5 milionu dolarů, z toho 990 000 pro vítěze.

Titul obhajuje Ryan Palmer, dále startují Ernie Els, Steve Stricker, Jim Furyk, Matt Kuchar, Camillo Villegas, Adam Scott, Vijay Singh nebo Tim Clark.

Po téměř roční pauze způsobené zraněním páteře se pokouší vrátit Jesper Parnevik (45), pětinásobný vítěz na PGA Tour. Švéd nehrál od února až do listopadu, kdy prošel cutem v Orlandu a skončil na 72. místě. Další z mnoha divokých karet dostal na Sony Open jiný veterán, John Daly.

Foto: Golf Digest C&S/Zdeněk Sluka

Reklama