Hlavní obsah

Schwartzel vede v Abú Dhabí

Charl Schwartzel se po nedělním triumfu na Joburg Open dostal do vedení i v prvním kole v Abú Dhabí. Turnaj European Tour, který v přímých přenosech vysílá Golf Channel, přinesl hned na úvod skvělá představení. Patřila k nim devítka za 30 ran v podání Graeme McDowella.

Článek

Schwartzel, světový hráč číslo 23, zahrál na úvod 64 ran (-8), když se mu do skórkarty vloudilo jedno bogey na sedmnácté jamce. Jihoafričan ale vzápětí odpověděl devátým birdie dne. Na 8 pod par byl ovšem už po dvanácti jamkách.

O ránu zpět zůstal lídr mezi dopoledními hráči Padraig Harrington, který předvedl s novým stylem bezchybné kolo za 65 ran, jimž dominoval eagle na pětiparové osmičce po chip-in z těžké pozice.

"Nemohl jsem uvěřit, že to jde dovniř jamky," divil se trojnásobný šampion majorů.

Zběsilý G´Mac

Fantastickou stíhací jízdu ukázal Graeme McDowell. Vítěz loňského US Open zahrál druhou devítku za 30 ran s šesti birdie, z toho pěti za sebou na samotný závěr, když jeden putt za druhým směřovaly neomylně do jamky. McDowell také přestál konfrontaci s pravidly na poslední jamce, když rozhodčí nakonec usoudil, že se jeho míč po založení k chipu nepohnul.

Obhájce titulu Martin Kaymer zůstal o ránu za McDowellem, Němec hrál 67 s jedním bogey. Světová jednčka Lee Westwood byl vcelku spokojen se startem za 69 ran. Už méně smířen zůstal s parem 71 a několika nepřesnými ranami Phil Mickelson.

Poulter musel platit

Největší propad zaznamenal Ian Poulter. Angličan se po čtrnácti jamkách držel v paru, ovšem pak zahrál tři bogey. "Asi mi někdo přes noc v hotelu ukradl ruce. Musím najít nové na driving range," komentoval to Poulter na Twitteru, než odpoledne vyrazil s Westwoodem na atrakce místního Ferrari World.

"Aspoň jsem ,Poultse´ zkasíroval o nějaké peníze," liboval si Westwood, že v interním souboji ve flightu porazil kamaráda o šest ran. "Tohle je hřiště, se kterým bojuji, takže jsem si zasloužil jít pod sedmdesát," komentoval Angličan úspěšný pětimetrový putt na osmnáctce. Jedinou ránu ztratil na šestce, kde trefil vodu.

Ránou dne byla hole-in-one, kterou zahrál Sören Kjeldsen na sedmičce s výměrou 182 metrů, nejdelší mezi třípary. Trefa mu vynesla vůz Cadillac, vypsaný za eso.

Skóre z Abú Dhabí Championship najdete v nové rubrice Výsledky v liště na homepage. Turnaj pokračuje druhým kolem v pátek, kdy přímý přenos od 10 do 14 hodin opět vysílá Golf Channel. Odpoledne a večer pak můžete vidět záznamy.

Reklama