Hlavní obsah

Harrington diskvalifikován v Abú Dhabí

Letos už podruhé byl diskvalifikován golfista na základě upozornění televizního diváka. To, co se přihodilo Camilu Villegasovi na Havaji, nyní postihlo Padraiga Harringtona v Abú Dhabí. Ir podle záznamu posunul markovátkem míč, když jej vrátil na green šestnácté jamky prvního kola.

Foto: Mark Duncan, ČTK/AP

Zklamaný irský golfista Pdraig Harrington

Článek

Harrington zahrál původně v prvním kole 65 ran, 7 pod par bez jediného bogey, a byl na samostatném druhém místě za vedoucím Charlem Schwartzelem.

Ir si však měl po kole připsat dvě trestné rány za to, že při sebrání markovátka, byť nepatrně, pohnul míčem. To ale neučinil, takže jeho skórkarta byla neplatná.

O Harringtonově diskvalifikaci se rozhodlo až další den, v pátek, před Irovým odpoledním startem. Na porušení pravidel upozornil European Tour televizní divák.

"Nemyslel jsem si, že bych míčem pohnul, ale ze zpomaleného záznamu to bylo vidět. Teď mám místo turnaje před sebou tři dny tréninku, na což se těším," usmál se Harrington.

Rozhodčí zkoumali záznam a jednali déle než hodinu, než vynesli verdikt o diskvalifikaci.

Stejný průběh měla nedávná diskvalifikace Camila Villegase při PGA Tour na Havaji.

Změny, změny

Ir se před sezónou odhodlal k rozsáhlým změnám herní techniky. Nejprve se rozhodl změnit pohyb, kterým švih začíná. To pak vedlo k dalším změnám.

Následně změnil gripy na holích a také o jeden stupeň zeslabil jejich lofty. Vzápětí proměnil techniku, když zeslabil držení a snížil pozici rukou, které navíc posunul dopředu. Méně se nyní vytáčí v bocích, zato má širší nápřah.

A to není vše, protože vítěz dvou British Open a jednoho PGA Championship také více přitahuje bradu k tělu na vrcholu nápřahu a při impaktu tlačí dolů hrudník. Kromě toho změnil puttovací úder.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články