Hlavní obsah

Bahrajn čeká evropská premiéra

Novou zastávkou na European Tour je tento týden Bahrajn. Turné po zemích Středního východu pokračuje druhým týdnem, kdy je na programu Volvo Golf Champions. Opět s elitou na startu a opět v přímých přenosech s českým komentářem na Golf Channel.

Článek

Premiérový turnaj Volvo Golf Champions se odehraje v Royal Golf Clubu v Bahrajnu, na hřišti s designem Colina Montgomerieho, který se druhého turnaje takzvaného Desert Swing rovněž účastní. "Monty" postavil hřiště spolu s Robinem Hisemanem, architektem European Golf Design podepsaným mj. pod osmnáctkou Casa Serena Golf na Roztěži.

Hráči na startu Volvo Golf Champions s dotací 1,7 miliónu eur mají dohromdy osm titulů z majorů, 329 vítězství na European Tour a 27 výher na PGA Tour.

Z první světové třicítky je tu sedm golfistů: Paul Casey, Ian Poulter, Francesco Molinari, Robert Karlsson, Edoardo Molinari, Miguel Ángel Jiménez a Padraig Harrington.

Právě v Perském zálivu, kde loni vyhrál Qatar Masters a Dubai World Championship, začíná letošní sezonu světová sedmnáctka Karlsson. První start roku absolvuje také Sergio García, jehož spoluhráčem bude v prvních dvou kolech italský teenager Matteo Manassero.

Vedle Montgomerieho, posledního kapitána týmu Evropy v Ryder Cupu, se objeví také jeho nástupce José Maria Olazábal.

Golf Channel vysílá přímé přenosy s českým komentářem ve čtvrtek a v pátek od 11 do 15 hodin a o víkendu od 10.30 do 14.30.

Reklama