Hlavní obsah

Woods začíná na místě činu

Na Torrey Pines u San Diega, kde vyhrál sedm z 71 titulů včetně majoru a kde poslední dva roky na PGA Tour chyběl, Tiger Woods začíná ve čtvrtek svou sezonu 2011. Po nejhorším roce kariéry, v němž nevyhrál nic, na třetím místě světového žebříčku...

Článek

Teprve Farmers Insurance Open, čtvrtý turnaj americké PGA Tour, znamená pravý start sezony. Je to letošní premiéra pro Tigera Woodse a také americký debut pro Phila Mickelsona, který jinak začal v minulém týdnu 37. místem na European Tour v Abú Dhabí.

Pětatřicetiletý Woods - a spolu s ním experti, fanoušci i sázkové kanceláře - věří, že bývalá světová jednička naváže právě na Torrey Pines na minulé úspěchy, k nimž patří i vítězství při US Open 2008. Od té doby Woods u San Diega nehrál.

Předloni doléčoval dlouhé zranění kolene a loni měl zase pauzu kvůli soukromým aférám. Na PGA Tour se vrátil až v dubnu, ale nic lepšího než čtvrté místo v minulé sezoně nezažil. Opustil ho vítězný golf, sebevědomí, zdraví, sponzoři, trenér i manželka.

"Během přestávky mezi sezonami jsem měl čas věnovat se znovu krátké hře, kterou jsem loni při předělávání švihu zanedbával," řekl Woods na středeční tiskové konferenci před pro-am, do něhož startoval neobvykle pozdě, až v 11 hodin místního času.

To je důsledek jeho špatných loňských výsledků a až 68. místa na money listu. Dříve, když Woods dominoval, startoval do pro-am vždy jako první.

Tee time prvního kola má Woods v 9.00 na North Course, v pátek hraje na těžším hřišti South, dějišti majoru i finálových kol PGA Tour. Turnaj, kde se účastní také Alex Čejka, vysílá od čtvrtka v nočních záznamech a v nedělním přímém přenosu od 21.30 ČT 4 Sport.

Reklama