Hlavní obsah

Edfors vede v pouštní bouři

Golf jako břitvu viděla hned na úvod premiéra European Tour v Bahrajnu. Do paru se v prvním kole vešlo 76 hráčů z 98 startujících a za vedoucím Johanem Edforsem, který hrál 64 (-8), je dalších 34 golfistů poskládáno s odstupem nejvýš pěti ran.

Článek

Pětatřicetiletý Edfors, trojnásobný vítěz na European Tour, zahrál rekord hřiště Royal Golf Clubu díky devíti birdie a jedinému bogey.

O dvě rány zpět jsou na 66 čtyři hráči: další Švéd Peter Hanson, loňský vítěz Czech Open, Španěl Pablo Larrazábal, Ital Francesco Molinari a Angličan Graeme Storm. Silně obsazeno je dělené 6. místo s 67 ranami, které zahráli mj. Sergio García, Matteo Manassero, Alvaro Quiros a Paul Casey.

"Zdá se, že mi svědčí nový život ženatého muže. Především je tu ale třeba si dobře přihrávat a vyvarovat se trojputtů," poznamenal k novému hřišti na tour Edfors, který se oženil tento měsíc.

Jeden z favoritů Ian Poulter si po výsledku 72 postěžoval na těžké greeny Montgomerieho designu. "Jsou nejhroší, jaké jsem kdy viděl. Ne, dělám si legraci, ale nahánějí hrůzu. Měl jsem 35 puttů a jeden minutý green," napsal Angličan na Twitteru a připojil vzkaz odpočívajícím přátelům Lee Westwoodovi s Rorym McIlroyem: "Měl jsem se k vám přidat a mít týden volno. Školácká chyba v plánování."

Spoluautor hřiště Colin Montgomerie zahrál také par 72, ale s tripley bogey, a je stejně jako Poulter na děleném 67. místě.

Turnaj z Bahrajnu vysílá v přímých přenosech Golf Channel.

Reklama

Související témata: