Hlavní obsah

Golfista Casey šampiónem v Bahrajnu

Ďábelské číslo 666, které měl Paul Casey na hotelovém pokoji v Bahrajnu, neovlivnilo Angličanův osud při tamějším turnaji European Tour. Třiatřicetiletý Casey vyhrál Volvo Golf of Champions o ránu, když na závěrečné jamce proměnil potřebný putt na par.

Článek

Casey vyhrál svůj devátý turnaj kariéry na European Tour, třetí v Perském zálivu a první od PGA Championship v květnu 2009.

Celkové skóre -20 (67-67-66-68) stvrdil Angličan dvoumetrovým puttem na par 72. jamky, když jeho soupeř Peter Hanson dal po odpalu do roughu a druhé ráně do bunkeru bogey. Oba hráči z posledního flightu měli před závěrečnou jamkou shodné skóre.

Hanson (-19; 66-67-67-69), vítěz loňského Czech Open v Čeladné, se dělil o druhé místo s Miguelem Ángelem Jiménezem (-19; 68-65-69-6ý). Španěl, který zakončil kolo birdie, doplatil na dvě bogey na druhé devítce.

Premiérový turnaj v Bahrajnu byl tak vyrovnaný, že se na první devítce dělilo o vedení pět hráčů, vedle Caseyho, Hansona a Jiméneze také James Kingston a Darren Clarke.

Clarke ale předvedl na závěr double bogey a se skóre 73 se dělil o 8. místo. Ještě hůř dopadl po triple bogey na sedmnáctce Kingston, který se po výsledku 74 dělil o 13. místo.

Kola dne za 63 ran znamenající nový rekord hřiště zahráli v neděli Sören Kjeldsen a Richard Finch.

European Tour pokračuje od čtvrtka v Kataru, kde hrají mj. první dva hráči světového pořadí Lee Westwood a Martin Kaymer.

Přímé přenosy s českým komentářem vysílá opět Golf Channel.

Reklama