Hlavní obsah

Pomůžeme s rozvojem veřejných hřišť, slíbila komora golfových architektů

PRAHA

Pomoci starostům a místním investorům s rozvojem skromnějších golfových hřišť, to je jeden z nejdůležitějších bodů, které na svém čtvrtečním setkání v pražském klubu Lávka schválilo představenstvo České komory stavitelů a designérů golfových hřišť. Komora tak chce přispět k rozšíření nabídky levnějších veřejných hřišť, které českému golfu citelně chybí.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Golfové hřiště

Článek

„Zahájili jsme spolupráci s Českou golfovou federací na kampani Hraj golf, změň život. Komora bude spolupracovat především v programech skromných municipálních golfových programů, které umožní start nových golfových lokalit,“ řekl Sport.cz předseda komory Jiří Velden.

Uvedl, že členové budou podle jednotlivých regionů pomáhat starostům a dalším investorům zejména v prvopočátcích jejich záměrů. „Pomoc nabízíme samozřejmě bezplatně, navíc v současnosti vypracováváme rukověť s popisy a schématy takových programů,“ doplnil Velden.

Komora golfových architektů vznikla loni v květnu v reakci na pokračující golfový boom v Česku a s cílem zajišťovat kvalitní nová hřiště pro rostoucí počet hráčů. Zastřešuje kvalitní české designéry a stavitele, v jejím čele je od počátku jedna z výrazných osobností českého golfu Jiří Velden, autor řady hřišť od pražských Hodkoviček až po loni otevřené Slapy.

Reklama

Související témata: