Hlavní obsah

Koučové Woodse ve slovní válce

Rivalita roste mezi bývalým a současným trenérem Tigera Woodse. Hank Haney a Sean Foley si v médiích a na sociálních sítích vyměňují uštěpačné poznámky na téma Tigerova švihu a odpovědnosti za něj.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods při tréninku

Článek

Začal to současný kouč Sean Foley, který pracuje s Tigerem oficiálně od srpnového PGA Championship, když loni v rozhovoru prohlásil na téma Hank Haney: "Buďme upřímní, pod Hankovým vedením Tiger zrovna nevzkvétal."

Nedávno přišel další rozhovor, v němž Foley kritizoval Haneyho za "neprofesionální vyjádření" na Woodsovu adresu.

:. Více informací ze světa golfu najdete na www.golfdigest.cz.

Haney totiž řekl, že za dobu své spolupráce poznal Woodse z pouhého pozorování, ale nikoli tak, že by ho skutečně znal. "Nevím, jak můžete někoho učit, když ho neznáte," reagoval Foley na Haneyho a dodal, že v předchozím Woodsově švihu "nebylo nic, co by mi dávalo smysl."

Od té doby se zase Haney brání Foleyho slovům na Twitteru. "Pokud se chcete pobavit, najděte si poslední verzi útoků Seana Foleyho na Hanka Haneyho," napsal Haney.

Exkouč se mj. pozastavil nad tím, že Foley neustále používá u Woodse videokameru a sledování záznamů, a to i v případech, jako byl středeční trénink na World Golf Championships na Doralu, pouhý den před startem turnaje.

Woods mimochodem hrál v tréninku devět jamek, na té poslední odpálil dva drajvy za sebou do vody a podle svědků vypadala jeho hra zoufale.

"Za šest let spolupráce jsem kameru použil možná šestkrát," uvedl Haney a v připomínce minulých vítězství Woodse dodal: "Historie se neptá na dojmy, ale dává průkazná fakta."

Reklama