Hlavní obsah

Golfistka Spilková chce být do 30. místa finančního žebříčku

PRAHA

Za týden v marockém Agadiru zahájí golfistka Klára Spilková své působení mezi profesionálkami na okruhu Ladies European Tour (LET). Šestnáctiletá dívka se stane nejmladší hráčkou v historii nejvyššího evropského dámského seriálu a celkově by se chtěla vejít do 30. místa finančního žebříčku.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

"Strašně se těším. Už se nemůžu dočkat," řekla dnes Spilková na tiskové konferenci před nedělním odletem. "Do každého kola půjdu s tím, že chci vyhrát a být nejlepší. Každou ránu, každou osmnáctku chci zahrát co nejlíp a umístit se co nejlíp," uvedla.

Na prvním turnaji ji doprovodí otec Petr a asistentka Aneta Zárubová, která se Spilkovou objede celý okruh a zároveň bude plnit roli caddie. "Moc nám to šlo, moc se nám to líbilo a já si myslím, že to bude úplně super," prohlásila Spilková.

Hráčka pražského Erpetu si účast na okruhu LET zajistila loni v prosinci devátým místem na kvalifikační škole ve Španělsku. Původně neměla v plánu hned přejít od amatérek k profesionálkám, ale výborné výkony jí k tomuto kroku přesvědčily.

Zatím má naplánováno do července osm turnajů, o dalším programu se rozhodne až podle postavení ve finančním žebříčku. "V plánu mám okolo dvaceti turnajů, ale uvidíme," řekla Spilková. "Nechceme dohnat co nejvíce peněz co nejdříve, aby se přepálila. Po bloku turnajů bude mít vždy pauzu," uvedl manažer Alan Babický, podle kterého se rozpočet blíží částce dva miliony korun. "A je pokrytý," řekl Babický.

V září se měla vycházející česká golfová hvězda představit i fanouškům v Praze-Zbraslavi na turnaji LET Prague Golf Masters. "Podle mých informací to vypadá, že turnaj pravděpodobně nebude," řekl Babický. "Pokud turnaj bude, tak budu hrozná ráda hrát a těšila bych se," uvedla hráčka.

Realizační tým golfistky dále tvoří trenér Pavel Nič, fitness kouč bývalý gymnasta Jiří Fiřt a psycholožka Hana Jenčová. Spilková je členkou armádního centra Dukla a to díky tomu, že se golf stal olympijským sportem a mladá hráčka je nadějí pro Rio de Janeiro 2016.

Reklama

Související témata: