Hlavní obsah

Mickelson vyhrál v pravý čas. Na Masters jede dobře naladěn

Obhájce loňského vítězství na Masters je připraven. Jen týden před prvním golfovým vrcholem sezóny si Phil Mickelson zvedl náladu a zvýšil sebevědomí vítězstvím v Houstonu. A je připraven počtvrté dobýt Augustu, kde oblékl zelené sako pro vítěze již v letech 2004, 2006 a 2010.

Foto: ČTK/AP

Phil Mickelson se raduje z triumfu na Masters. Zopakuje ho letos?

Článek

Mickelson díky triumfu z Houstonu poskočil na třetí místo světového žebříčku a poprvé za posledních čtrnáct let předstihl v pořadí dlouholetého rivala Tigera Woodse. „Hrál jsem dobře a konečně jsem z dobré hry vytěžil také dobrý výsledek,“ pochvaloval si sympatický Američan.

Podotkl, že se musí na Masters, které začínají již tento čtvrtek, vyvarovat drobných chyb a udržet trvalé soustředění na hru. Občas prý v Houstonu vypadl z role, když se mu nevydařil jednoduchý chip na devítce nebo když si připsal trojpat na patnáctce. „Ale tak jako tak, byl to hodně vydařený víkend. Jeden z nejlepších za poslední dobu,“ uvedl Mickelson s tím, že výsledek ho před Masters pozitivně nakopne.

Mickelson zakončil turnaj v Houstonu ve velkém stylu, když v neděli zahrál 65 a celkově zahrál dvacet ran pod par. Do Augusty se těší. „Vždy, když tam jedu, doslova mě to nabije energií. Připomenu si, jak moc jsem tu jako dítě chtěl hrát, jak moc jsem chtěl soutěžit a vyhrávat majory a další golfové turnaje,“ uvedl americký golfista.

Reklama