Hlavní obsah

McIlroy ze Severního Irska má nejblíže k výhře na slavném Masters

AUGUSTA

V čele golfového turnaje Masters v americké Augustě zůstává i před posledním kolem Rorry McIlroy ze Severního Irska, a má tak nejblíže k zelenému saku pro vítěze. Na čtyři své pronásledovatele si vypracoval náskok čtyř úderů, na čtyřnásobného zdejšího vítěze Tigera Woodse dokonce ještě o tři rány více. Do souboje o vítězství se překvapivě nezapojil obhájce trofeje Phil Mickelson, který je až osmnáctý.

Článek

McIlroy si přivezl na slavný turnaj výtečnou formu a po třetím hracím dnu se stal jediným golfistou v celém startovním poli, který dokázal uhrát výsledek po 70 úderů ve všech kolech. Pokud se mu to povede i v neděli, stane se vůbec prvním hráčem historie, kterému se to podařilo v celém turnaji.

Zatímco McIlroy se vzdálil svým soupeřům, boj za jeho zády se výrazně vyrovnal. Čtyři hráči se dělí o druhé místo, ale na jednadvacetiletého mladíka mají výraznou ztrátu. I proto McIlroy čelil už po sobotním kole dotazům, zda si dokáže představit konečný triumf. "Pokud by se mi to podařilo, byla by to obrovská událost nejen pro mě, ale i pro všechny mladé hráče na okruhu, že je možné se prosadit i na tak těžkém turnaji. Na druhou stranu je třeba vidět, že čtyři rány náskoku na tomto hřišti nic neznamenají," prohlásil.

Chyby při patování připravily o lepší pozici pro případný útok ve finiši Woodse, jenž několikrát minul jamku z poměrně malé vzdálenosti, a tak jeho ztráta vzrostla na sedm ran. "U několika patů jsem měl pocit, že jsem už skóroval, ale nakonec přišly i trojpaty. Budu se snažit v neděli hrát znovu svoji hru a čekat, co mi to přinese v konečném účtování," uvedla bývalá světová jednička.

Ještě hůře na tom je loňský šampion Mickelson, který sice prošel hřiště bez výrazných ztrát, ale útok na snižování skóre nepřicházel a na 18. místě zůstává devět úderů za prvním místem. Nejhorší kolo prožil Alex Čejka. Německý golfista českého původu zahrál na 75 ran a propadl se na 42. místo.

Třetí kolo golfového Masters v americké Augustě (par 72, dotace 7,5 milionu dolarů):
1. McIlroy (Sev.Ir.) 204 (65+69+70), 2. Čche Kjong-ču (Kor.) 208 (67+70+71), Cabrerra (Arg.) 208 (71+70+67), Schwartzel (JAR) 208 (69+71+68) a Day (Aus.) 208 (72+64+72), ...9. Woods (USA) 211 (71+66+74), 18. Mickelson (USA) 213 (70+72+71), 42. Čejka 218 (72+71+75).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články