Hlavní obsah

VIDEO: Profík se při golfu probíjel roštím. A zahrál příšerný výsledek

HOUSTON

I mistr tesař (v tomto případě golfista) se někdy utne. Američan Kevin Na ohromil fanoušky na Texas Open nevídaným kouskem. Na čtyřparu zahrál šestnáct ran, o dvanáct ran nad normu jamky, a vytvořil tak nový rekord PGA Tour. Takhle zoufale nikdo před ním jamku na profesionální tour nikdy nezahrál...

Foto: EXPLORELACROSSE

Ilustrační foto

Článek

Ojedinělý výpadek je nejhorším skóre v historii PGA a vrhá trochu lepší světlo na selhání severoirského golfisty Rory McIlroye, který prohýřil náskok čtyř ran ve finále Masters a po sérii nezdarů se propadl z prvních příček majoru.

Kevin Na měl smůlu v tom, že na sobě měl mikrofon televizní stanice Golf Channel, jeho frustrace se tak rozletěla do celého světa. Když se po několika ranách konečně probojoval z roští na green, nebyl ani on, ani jeho caddy schopný spočítat celkový počet úderů.

„Nemám ponětí, kolik máš,“ utrousil caddy. „Jak jen spočítáme všechny ty rány?“ ptal se Američan jihokorejského původu. Bezradný nosič holí jen pokrčil rameny: „Nemám páru.“ Pak se oba shodli na tom, že vše je na záznamu, takže se k celkovému počtu ran nějak dostanou... Na už se smíchem dodal:  „Myslím, že to je někde mezi deseti a patnácti, ale pravděpodobně blíž té patnáctce.“

Téměř se trefil, původně měl ve skórkartě opravdu číslo 15, v konečné podobě mu ale ještě rána přibyla. „Jedna opravdu špatná jamka vás může vystřelit z turnaje. A přesně to se mi stalo,“ doplnil sedmadvacetiletý Na, který byl přitom po prvních devíti jamkách na mínusovém skóre a mohl útočit. „Myslím, že jsem se s tím nakonec vypořádal docela dobře. Musím se z toho poučit a doufat, že něco podobného už nikdy neprožiju,“ doplnil hráč, který dokončil kolo s bilancí 80 ran, tedy osm nad par hřiště.

Poučení pro příště? „Po nepovedené ráně hned zpátky na týčko a nesnažit se míček vyhrát z roští,“ uvedl caddy Kevina Na.

Reklama

Související témata: