Hlavní obsah

Spilková se prala s větrem. Hřišti nakonec přišla na chuť

PRAHA

Česká golfistka Klára Spilková se o víkendu skvěle předvedla ve Francii, když na turnaji La Nivelle Ladies Open ze série Let Access skončila třetí. Fenomenálně zahrála zejména první kolo s výsledkem 67, tedy tři rány pod par hřiště. Po třech kolech měla celkové skóre minus jedna.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Spilková se stejně jako další hráčky potýkala s neúnavným větrem, navíc se jí zpočátku nezamlouvalo ani hřiště samotné. „Postupně, jak jsem si ho procházela, tak se mi začalo zamlouvat. Zjistila jsem, jaké jsou nejlepší herní pozice, těch jsem se držela. Greeny jsou tu opravdu malé,“ uvedla česká golfistka, která je nejmladší profesionálkou v historii Ladies European Tour.

V prvních dvou kolech se jí dařilo více na první devítce, která je kratší a techničtější. Druhá devítka, která se táhne více po kopci, je delší a potýká se s přímořským větrem, díky němuž na ní většina hráček zahrála podstatně hůře. „Nejzajímavější byla sedmnáctá jamka, bylo velmi těžké zvolit kvůli větru hůl, někdy jste s poryvem kratší, a když zrovna nefouká, tak zase delší. Musela jsem tam hrát driverem jako většina hráček. I když je to par tři, je opravdu dlouhý,“ komentovala Spilková.

V posledním kole naopak zazářila na druhé devítce, kde se jí podařilo neuvěřitelně vytáhnout svůj výsledek na 68 ran (-2). Na druhé jamce její soupeřka Caroline Afonso trefila míček na greenu a díky tomu se ocitla blíže jamce. Spilková pak měla delší pat a zahrála bogey. Náladu si ale poté zlepšila birdie na třetí a čtvrté jamce.

Ke svému třetímu místu Spilková dodává: „Jsem spokojená. Byla jsem ráda, že jsem poslední kolo zahrála pod par a že jsem si udržela dobrou pozici.“ Další turnaj, který má česká hráčka v plánu, je Turkish Ladies Open v Beleku.

Reklama

Související témata: