Hlavní obsah

Kaymera sesadí z čela golfového žebříčku Westwood nebo Donald

HILTON HEAD

Německý golfista Martin Kaymer přijde v pondělí po necelých dvou měsících o post světové jedničky. V čele žebříčku ho vystřídá buď současný druhý hráč Lee Westwood, který v neděli vyhrál Indonesian Masters v Jakartě, nebo další Angličan Luke Donald. Třiatřicetiletý hráč vede po třech kolech turnaj americké PGA v Hilton Head a pokud v neděli první místo udrží, vítězství ho vynese poprvé v kariéře do čela světového žebříčku. V něm je zatím třetí.

Foto: Stephen Morton, ČTK/AP

Anglický golfista Luke Donald.

Článek

Westwood oslavil nedělní 38. narozeniny suverénním vítězstvím s náskokem tří úderů na turnaji asijského okruhu s dotací 750 000 dolarů, čímž si zajistil posun před Kaymera, kterému se v poslední době nedařilo. Nyní bude čekat, jak si povede Donald v závěru lépe hodnocené soutěže v Hilton Head s dotací 5,7 miliónu dolarů.

Na turnaji The Heritage vede Donald o jednu ránu před Američanem Jimem Furykem a má šanci vybojovat čtvrtý titul na okruhu PGA. Letos už ovládl únorové mistrovství světa ve hře na jamky v Maraně.

"Za mnou je to pěkně našlapané. Mám k dobru jen jednu ránu, takže nemůžu hrát defenzivně. Musím se snažit jít za vítězstvím a ne hájit první místo," uvedl Donald ke své taktice pro závěrečné kolo. "Těžko říct, jestli bude zase tak foukat vítr, ale hřiště bude určitě ještě tvrdší a rychlejší," dodal Angličan, který se může stát už čtvrtou světovou jedničkou za poslední půlrok.

Westwood byl v čele žebříčku od konce loňského října 17 týdnů, než ho v únoru vystřídal Kaymer. Před Westwoodem patřil golfový trůn dlouhá léta Američanovi Tigeru Woodsovi.

Český rodák s německým pasem Alex Čejka figuruje v Hilton Head po třech kolech na 54. pozici.

Reklama

Související témata: