Hlavní obsah

S trestnou přišel o výhru

Nebýt trestné rány za pohyb míče na greenu, mohl se vítězem PGA Tour v New Orleans stát Webb Simpson. Takto mu první titul utekl, s přebývající ránou šel do play off s Bubbou Watsonem, a ten po dvou opakováních poslední jamky vyhrál.

Článek

Bubba Watson je druhým dvojnásobným vítězem na letošní PGA Tour vedle Marka Wilsona. Po Farmers Insurance Open vyhrál také Zurich Classic of New Orleans jako svůj třetí titul během necelého roku, když loni v červnu zvítězil poprvé na Travelers Championship.

Watson se před finále dělil o vedení s Webbem Simpsonem. Na deváté jamce zahrál do vody a na tříparu si připsal double bogey, ale trest postihl také Simpsona. A jaký!

Na patnácté jamce měl Simpson jen krátký putt na doklepnutí do paru, ale když k jamce došel a založil hůl, míč se pohnul. Znamenalo to trestnou ránu a vyrovnání stavu duelu.

Nic nerozhodly ani následující tři jamky, ani první dodatečná v play off. Až na druhé jamce rozstřelu, znovu osmnáctce, dokázal Watson zahrát z fairwayového bunkeru birdie, zatímco Simpson se ocitl v bunkeru u greenu na třetí ránu a měl par.

"Raději nebudu to pravidlo o pohybu míče komentovat, abych si nezpůsobil problémy," řekl zklamaný Simpson.

Oba soupeři šli do play off se skóre 67 za kolo a celkově -15 za turnaj. Watson získal za titul 1 152 000 dolarů a postoupil ze 16. místa světového žebříčku na desáté, poprvé v kariéře do top ten.

"Něco takového zlomí srdce," řekl Watson na adresu Simpsonovy trestné rány.

Reklama