Hlavní obsah

Woods kvůli zranění vzdal Players Championship po pár jamkách

PONTE VEDRA BEACH

Obnovené zranění kolena a achilovky donutilo golfovou hvězdu Tigera Woodse vzdát nejštědřeji dotovaný turnaj sezony Players Championship hned na začátku. V Ponte Vedra Beach na Floridě odehrál jen prvních devět jamek a s bídným výsledkem šest ran nad par další snažení vzdal. Po čtvrtečním prvním kole se ujal vedení jiný Američan Nick Watney.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Grimasa Tigera Woodse hovoří za vše. Americký golfista kvůli zranění Players Championship vzdal.

Článek

Woods, dlouholetá světová jednička a vítěz čtrnácti turnajů kategorie major, má zdravotní problémy od dubnového Masters. Ani měsíční pauza mu nepomohla a nad jeho dalšími starty visí velký otazník. Na Players Championship ucítil problémy hned po prvním soutěžním odpalu. Loni přitom stejný turnaj s dotací 9,5 milionu dolarů nedokončil kvůli bolestem zad.

"Koleno se vytočilo a natáhlo, pak achilovka a pak jsem dostal křeče do lýtka. Byla to řetězová reakce," popsal novinářům Woods, který má v 35 letech problematické levé koleno operované už čtyřikrát. "Ráno jsem se přitom cítil při rozcvičování fajn, ale během hry se to rapidně zhoršovalo," dodal při odchodu ze hřiště vítěz turnaje z roku 2001.

Woods naposledy vyhrál v listopadu 2009 Australian Masters. Pak jeho kariéru poznamenala soukromá aféra s nevěrou, která skončila rozvodem.

Players Championship, považovaný za pátý major, zahájil nejlépe Watney, o úder více má na kontě další americký golfista Lucas Glover. Český rodák Alex Čejka je s vyrovnaným parem hřiště na děleném 61. místě.

Golfový turnaj Players Championship po 1. kole (par 72, dotace 9,5 mil. dolarů)
1. Watney 64, 2. Glover 65, 3. O'Meara a Toms (všichni USA) oba 66, 5. Kaymer (Něm.), McDowell (Sev. Ir.), Sabbatini (JAR), Jacobson (Švéd.) a Quiros (Šp.) všichni 67, ...61. mj. Čejka (Něm.) 72, Woods (USA) vzdal po devíti jamkách.

Reklama

Související témata: