Hlavní obsah

Novinky na Slapech: druhá devítka a multifunkční budova

Dosavadní devítijamkové golfové hřiště na Slapech se během letošní sezóny promění v osmnáctku. K první devítce Rabyňská hora přibyde dalších devět jamek s názvem Tři kříže. První ochutnávku z druhé devítky v podobě hry na čtyřech jamkách nabídnou na Slapech už na začátku června, plnohodnotnou osmnáctku budou moci golfisté vyzkoušet v červenci.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Green jamky č.10 na nové devítce na Slapech.

Článek

Stejně jako v případě Rabyňské hory je i devítka Tři kříže přirozeně a nenásilně zakomponována do místní krajiny. V rámci speciální akce „13 jamek“ si mohou golfisté vyzkoušet jamky číslo 10, 11, 17 a 18 ještě předtím, než se otevře celé hřiště.

Přátelské fairwaye, precizní greeny

Na golfisty čekají i na nové devítce přátelské, otevřené a široké fairwaye, stejně jako velmi precizně modelované greeny. Tři kříže se skládají ze dvou tříparů, pěti čtyřparů a dvou pětiparů. Druhá slapská devítka nově nabídne nejkratší jamku, jedná se o třináctku v podobě 105metrového tříparu, ale také nejtěžší jamku celého hřiště. Nejtěžší bude zřejmě desítka, 340 metrů dlouhý par 4.

Výzvou bude pro agresivní hráče také čtrnáctka, levý dogleg, jehož green bude možné atakovat 230 metrů dlouhou ranou přes malou vodní překážku. U greenu pak čeká vysoký břeh a hned za jamkou, zhruba 15 metrů, číhá out. Samotný green je přitom velmi členitý, každá ze šesti pin pozic má svou terasu.

Pohled na slapské Tři kříže, přesněji jamky 10 a 11 v kopci přes fairway 11 a 17.foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Neméně zajímavý je také green osmnácté jamky, který je z velké části vysekaný ve skále. Na fairwayi sedmnáctky najdete efektní zídky vyskládané z kamenů a pročištěné remízky.

Kompaktní hřiště a Pavilon Slunce

Druhá devítka, opět z pera golfového architekta Jiřího Veldena, byla od počátku záměrem klubu na Slapech, proto se s prvními devíti jamkami naprosto nenásilně doplňuje, celé hřiště působí velice kompaktně, mezi jamkami jsou krátké přechody, čas průchodu hřiště je maximálně do pěti hodin. Hřiště je spíše kratší a technické, ze žlutých odpališť bude měřit 5400 metrů. Zprovoznění celé devítky je plánováno na začátek července.

Ve stejnou dobu se areál rozroste také o zázemí v podobě multifunkční budovy Pavilon Slunce. Ta nebude sloužit jen golfistům, nabídne restauraci, shop, wellness, infocentrum, půjčovnu kol, zasedací místnosti, galerii a mnohé další funkce. „Pavilon Slunce bude stát na vyvýšeném bodě širokého okolí jako keltská pozorovatelna a bude vydechovat atmosféru přírody vltavského údolí,“ popsal stavbu její architekt J. G. Gerbert.

Reklama

Související témata: