Hlavní obsah

Elitní turnaj golfistek nebude hostit Zbraslav, ale Albatross

První turnaj ženského golfového okruhu Ladies European Tour (LET) na českém území mění tři měsíce před startem dějiště. Ze Zbraslavi přesunuli pořadatelé soutěž o pár kilometrů na západ do resortu Albatross poblíž Rudné u Prahy.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

O přesunu turnaje se spekulovalo už několik týdnů, protože vedení LET mělo podle všeho k původnímu dějišti výhrady. Volba nyní padla na nedaleký moderní resort ve Vysokém Újezdu, který splňuje nejvyšší evropské standardy. Promotér turnaje svolal na příští týden tiskovou konferenci, na které chce projekt představit za účasti ředitelky LET Alexandry Armasové.

Původní turnaj s názvem Prague Golf Masters se měl hrát o 350 tisíc eur (8,5 milionu korun), ale dotace bylo zřejmě nutné snížit. Akci podle zákulisních informací převzal jiný promotér, který hodlá turnaj v nejbližších pěti letech pořádat i za předpokladu výrazně nižšího rozpočtu. Největším lákadlem pro domácí golfovou scénu start Kláry Spilkové.

Česká republika bude během jednoho měsíce hostit turnaje všech tří nejvýznamnějších evropských golfových profesionálních sérií. Od 18. do 21. srpna se bude hrát v severomoravské Čeladné mužský Czech Open v rámci PGA European Tour, od 9. do 11. září bude hostit Albatross akci Ladies European Tour a sérii ukončí již tradiční soutěž ci European Senior Tour 16. až 18.srpna na hřišti Casa Serena u Kutné Hory.

Reklama

Související témata: