Hlavní obsah

Spilková prošla v Ticinu cutem, skončila v šesté desítce

TICINO

Česká golfistka Klára Spilková prošla cutem na turnaji Deutsche Bank Ladies Swiss Open ve švýcarském Ticinu, v celkovém pořadí skončila na 54. místě. Hřiště obešla celkově v paru, v turnaji se odehrála jen tři kola kvůli nepřízni počasí.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

„Hřiště je velmi rovinaté, jamky jsou si podobné. Hodně vody pak trochu znesnadňuje hru driverem. Líbí se mi hlavně místní příroda, která podtrhuje kouzlo hřiště,“ poznamenala česká golfová naděje.

První kolo odehrála Spilková s výsledkem 69 ran, tedy tři údery pod par hřiště. Měla čistý zápis bez bogey, k tomu zahrála tři birdie. Už druhé kolo ale zkomplikovaly silné dešťové přeháňky, které turnaj ve Švýcarsku vytrvale trápí. Letošní déšť ale zaskočil i organizátory, kteří přerušili hru. Spilková byla v tu dobu na dvanácté jamce a měla patovat do birdie. To se jí nakonec zdařilo, když byla hra v neděli v půl osmé ráno opět zahájená.

V sobotu bylo hřiště nehratelné, i když se o to pořadatelé pokoušeli a poslali hráčky na své pozice. Opět ale udeřil déšť a znovu promáčel už tak nasáklé fairwaye. Hra byla proto v sobotu zrušena až do večera. V druhém kole zahrála Spilková dvě rány nad par, což jí zajistilo cut.

Celkově dosáhla Spilková výsledku 216 ran, v posledním kole zahrála ránu nad par. Vyhrála Italka Diana Lunaová s třinácti údery pod par.

„Hrálo se za různého počasí, jeden den pršelo, druhý den zas byla ráno zima, pak celý den slunce a horka. Takže náročné. Hlavně se pak poslední den docházelo druhé a třetí kolo dohromady. Ale užili jsme si to tu,“ prohlásila Spilková, která se příště představí na Ladies Irish Open v Irsku od 5. do 7. srpna na hřišti Killeen Castle.

Reklama

Související témata: