Hlavní obsah

McIlroy šel na US Open v Tigerových šlépějích

WASHINGTON

Severoirský mladíček Rory McIlroy během uplynulého víkendu suverénně ovládl golfový major US Open a svou výhrou stylem start-cíl uhranul svět. Navíc dal zapomenout na nevydařené finále Masters, kde také mířil za vítězstvím, ale v nervózním závěru prohospodařil svůj náskok. Nyní ukázal velmi pevné nervy, takže dvaadvacetiletého hráče golfová veřejnost okamžitě pasovala na nového „Tigera“.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Severoirský golfista Rory McIlroy na US Open

Článek

Sympatický golfista vyhrál na hřišti Congressional ve Washingtonu o úctyhodných osm ran. Připomněl tak nadvládu Tigera Woodse, který vyhrál první ze svých 14 titulů z majorů (Masters 1997) o dvanáct ran. Sám McIlroy přitom přiznal, že zkusil jít ve šlépějích svého idolu.

„Sledoval jsem Tigera posledních patnáct let,“ vysvětlil McIlroy. „Pamatuji si na jeho dominanci při Masters před čtrnácti lety, sledoval jsem, jak ovládl Pebble Beach v roce 2000 a také St. Andrews. I když jsem vstupoval do finále s náskokem osmi ran, hrál jsem stále se stejnou intenzitou a nasazením, se stejným soustředěním a přesvědčením, že žádný náskok není dostatečný,“ podotkl.

Doplnil, že pořád myslel na navyšování náskoku. Z osmi ran k dobru chtěl udělat devět, z devíti pak deset. „To je vše, o co jsem se pokoušel. Nechtěl jsem nikomu dát sebemenší šanci se na mě dotáhnout,“ prohlásil McIlroy, kterému lichotí předpovědi, podle nichž prý může vyhrát 20 titulů na majorech, ale bere je s rezervou. „Je to hezké, ale zatím jsem vyhrál jen jeden.“

Reklama

Související témata: