Hlavní obsah

Španělské hvězdy v Čeladné: na Czech Open přijede Jiménez i Larrazabal

PRAHA

Teprve před týdnem se potvrdilo, že třetí ročník golfového svátku Czech Open v Čeladné proběhne. A startovní listina turnaje evropské PGA se postupně plní známými jmény. Mezi hlavními taháky opět nechybí španělský matador Miguel Angel Jiménez, který je ostatně podepsaný jako designér pod hřištěm v Čeladné.

Foto: Mike Blake

Španělský golfista Miguel Ángel Jimenéz studuje green.

Článek

Španěl patří mezi špičku v Evropě i na celém světě, v žebříčku Race to Dubai mu patří osmé místo, ve světovém pořadí je osmadvacátý. Do Čeladné se vrací rád a často, podle svých slov se cítí pod Beskydami jako doma.

Dalším zajímavým jménem je Pablo Larrazabal. Osmadvacetiletý Jiménezův krajan se na European PGA Tour pohybuje už třetím rokem. Během svého premiérového roku si připsal cenný triumf na Open de France. I díky tomu byl vyhlášen nováčkem sezóny. Druhé vítězství je o hodně mladší, vyhrál před několika dny BMW International Open v Mnichově, kde v dramatickém play-off porazil kamaráda Sergia Garcíu.

Vedle španělského dua se na Czech Open představí také další vítězové evropské tour - Thongchai Jaidee či Alexander Noren. Vedle nich pak též Angličané Chris Wood, Simon Dyson či Robert Rock, jenž před několika týdny vyhrál BMW Italian Open, Jihoafričan Thomas Aiken či Dán Soren Kjeldsen. Golfový svátek se na hřišti Prosper Golf Resort v Čeladné odehraje od 18. do 21. srpna.

Reklama

Související témata: