Hlavní obsah

Mickelson zůstal pod vrcholem, ale vítězství kamaráda ho nadchlo

SANDWICH

Marně stíhal americký golfista Phil Mickelson svého kamaráda Darrena Clarka v nedělním finále britského Open, severoirský 42letý hráč trpělivě kráčel k prvnímu triumfu na majoru v kariéře, Mickelson zůstal druhý o tři rány zpět. Okamžitě ale přispěchal s gratulací, tihle dva jsou totiž velkými přáteli i mimo fairwaye.

Foto: ČTK/AP

Phil Mickelson byl o tři rány druhý, triumf Clarka ho však potěšil.

Článek

Společného mají například to, že si prošli těžkými chvílemi, když jejich manželky onemocněly rakovinou prsu. Zatímco Mickelsonova žena Amy nemoc pokořila, Clarke svou manželku Heather před pěti lety ztratil.

„Jsem opravdu šťastný, že se mu to podařilo,“ řekl poražený Mickelson na Clarkovu adresu. „Byl jedním z prvních lidí, kteří Amy a mně před pár lety zavolali. Vzhledem k tomu, čím si prošel, nemohl jsem najít lepšího člověka, s níž bych o tom všem mohl hovořit. Vždy jsme si vyhradili pár hodin, abychom si promluvili. Je to báječný člověk a velmi dobrý přítel,“ doplnil Američan.

Také Clarke si přátelství s Mickelsonem nadmíru považuje. „Phil s Amy museli projít hrozným obdobím, docela dost jsme spolu hovořili. Je to skvělý kamarád,“ uvedl novopečený vítěz majoru.

Reklama

Související témata: