Hlavní obsah

Woods šokoval svého caddieho. Zajistil mu bohatství, teď ho vykopl

Golfista Tiger Woods a jeho caddie byli dlouhá léta nerozlučnou dvojkou. Za dvanáct let spolu objeli zhruba 250 turnajů, Novozélanďan Steve Williams byl u největších úspěchů někdejší světové jedničky. S tím je konec, Woods s kedíkem ukončil spolupráci s tím, že je čas na změnu. Williamse jeho krok šokoval.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods (vpravo) s už bývalým caddiem Stevem Williamsem.

Článek

„Chtěl bych Steviemu vyjádřit obrovskou vděčnost za jeho pomoc v uplynulých letech, ale myslím, že nastal čas na změnu. Je to výjimečný caddie a přítel, byl zásadním prvkem mnoha mých triumfů. Přeji mu do budoucna velký úspěch,“ vzkázal první miliardář mezi sportovci a aktuálně dvacátý hráč světového pořadí.

Rozhodnutí ukončit s Williamsem spolupráci učinil už před dvěma týdny a pořádně tím svého caddieho zaskočil. „Po těch letech loajálních služeb to pro mě byl šok. Prožili jsme toho za uplynulých 18 měsíců spoustu, prošli si Tigerovým skandálem, s novým koučem řešili velké změny ve švihu, bojovali se zraněními. Jsem rozladěn, že naše velmi úspěšné partnerství končí právě teď,“ nechal se slyšet propuštěný kedík.

Svědčil i na Williamsově svatbě

Woods vyhrál s Williamsem po boku 72 turnajů, 13 majorů, v minulosti nikdy tolika úspěchů nedosáhl hráč s jediným kedíkem. I proto bylo partnerství golfové hvězdy s Williamsem považováno za ukázkové a věčné. Během této éry se Woods vyšvihl na vrchol a stal se legendou elegantního sportu, zatímco jeho kedík se zapsal na okruhu především jako hrubián, který nejde pro ostré slůvko ani čin daleko.

Dohromady se tahle dvojka dala v březnu 1999, dnes jsou přáteli i mimo hřiště. O tom svědčí i fakt, že Woods svědčil na Williamsově svatbě. Ale ani velké přátelství mezi oběma muži nepřečkalo turbulence v Tigerově kariéře, během necelých dvou let se někdejší jedničce rozpadlo manželství, což šlo ruku v ruce s herním a výsledkovým propadem.

Nová práce? Australan Scott

Woods je nyní zraněný, na posledních třech turnajích pracoval Williams pro australského golfistu Adama Scotta. Po jeho boku se představil i o víkendu na slavném Open. A u Scotta nejspíš Novozélanďan, z něhož partnerství s Woodsem učinilo jednoho z nejbohatších „sportovců“ ostrovní země, také zůstane.

Woods naproti tomu zahájil hledání nového nosiče holí. Jedním z kandidátů by podle spekulací médií mohl být aktuální kedík světové dvojky Lee Westwooda - Angličan Billy Foster. Ten se po boku Woodse představil před šesti lety při Presidents Cupu, tehdy byl Williams doma kvůli narození syna. Foster má zkušeností na rozdávání, pět let také „kedil“ španělské legendě Seve Ballesterosovi.

Reklama

Související témata: