Hlavní obsah

Spilková neprošla cutem v Irsku, skončila na 97. místě

Golfistka Klára Spilková neprošla cutem na turnaji Ladies Irish Open na hřišti Killeen Castle. Ve dvou kolech nasbírala osm ran nad par a skončila na 97. místě. V prvním kole zahrála 77 ran, v druhém si polepšila o dvě rány.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Trápila se především v počátku prvního kola, když nasbírala čtyři bogey a jedno double bogey, na druhé devítce zahrála podstatně lépe - dvě birdie a jen jedno bogey. „V prvním kole jsem si užila fairwayové bunkery, je jich strašně moc a mají vysoké stěny, které člověku nedávají moc šancí,“ líčila Spilková.

Hřiště Killeen Castle navrhl legendární Jack Nicklaus, na Irish Open bylo v dokonalém stavu a v září se na něm odehraje také Solheim Cup, což je ženská obdoba týmového Ryder Cupu. Právě proto sem také zavítala řada hvězdných hráček i z LPGA Tour a konkurence tak byla značná. Spilková se utkávala s hráčkami, jako jsou Christina Kimová, Laura Daviesová, Vicky Hurstová nebo Alexis Thompsonová.

„Byla to velká výzva. Rozhodně je to velká zkušenost do budoucna. Trochu jsem přičichla k atmosféře Solheim Cupu,“ okomentovala to česká golfistka.

Zatímco v prvním kole svítilo slunce, ve druhém přišel prudký déšť, ten ale nevydržel dlouho a golfistkám počasí přálo. Spilková v druhé rundě zahrála čtyři rány nad par, opět se jí více dařilo na druhé devítce. „Na turnaji mi chvíli šly paty, pak zase nešly, vždy od všeho trochu. Měla jsem trochu smůlu, rozhodně jsem měla na víc. Hřiště se mi ale moc líbilo,“ doplnila Spilková, která se na další turnaj chystá na začátku září, kdy se představí na Uniqa Ladies Golf Open na rakouském hřišti Golfclub Fohrenwald.

Reklama

Související témata: