Hlavní obsah

Patnáctiletý amatér Zach cutem na Czech Open nakonec neprošel

ČELADNÁ

Golfové Czech Open se musí obejít o víkendu opět bez českých hráčů. Patnáctiletý amatér Šimon Zach neprošel do finálových kol o dvě rány, přesto ho domácí diváci vyprovodili z posledního jamkoviště potleskem. V čele turnaje je po sobotní ranní dohrávce Švéd Mikael Lundberg. Špatné výkony poslaly mimo hru řadu špičkových hráčů včetně největšího favorita Miguela Ángela Jiméneze.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Czech Open 2011, golfový turnaj evropského okruhu PGA v Čeladné.

Článek

Zach v sobotu potřeboval stáhnout jednu ránu, která mu chyběla k hranici cutu, a tak začal hned na osmičce agresivně a s dávkou rizika. Druhou ranou ale skončil v bunkeru u greenu, a tak si připsal bogey a ani vydřený par na poslední jamce už mu na kýžený postup nepřinesl. I tak se dočkal ovací fanoušků, které ho trochu překvapily.

"Byly to báječné tři dny, jen mě mrzí, že se mi to dnes nepodařilo dotáhnout. Jenže všichni víme, že jsem sem nepřijel s myšlenkou na postup a dnešní prodloužená byla jaksi navíc," uvedl mladík, který ještě v pátek večer po telefonu konzultoval svoji hru s trenérem Jiřím Němečkem a shodli se, že na obou jamkách musí riskovat.

"Proto jsem na té předposlední jamce šel po tyči, i když bych za normálních okolností asi volil klidnější ránu před green. Jenže chtěl jsem někde stáhnout tu ránu," líčil dnešní strategii, kvůli které si vysloužil obdiv starších domácích golfistů.

Ale také obou spoluhráčů ve flightu. "Oba věděli moc dobře, co to pro patnáctiletého kluka znamená a celou dobu mě podporovali. Po dohrání mi k výsledku gratulovali. Ještě více ale musím poděkovat divákům, protože já sám bych asi ráno nevstal, aby se šel podívat na někoho, jak bude dohrávat dvě jamky. Bylo jich tam dost a ten aplaus na závěr byl fakt výjimečný," uzavřel své nečekané povedené vystoupení na turnaji v Čeladné.

Ostatní čeští hráči většinou zaostali za svými možnostmi, snad s výjimkou tria Martin Příhoda, Filip Mrůzek a další amatér Ondřej Lieser. Lukáš Lizánek po dvou nevydařených dnech dokonce ani nenastoupil k sobotní dohrávce 2. kola.

Třetí kolo startuje v 10:30, do boje o vítězství postoupilo 70 hráčů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články