Hlavní obsah

Woods se po návratu trápil s paty a zahrál dvě rány nad par

Bývalý král světového golfu Tiger Woods nezačal při svém návratu na okruh PGA dobře. Po vleklých problémech s nohou byl nejistý hlavně při patování a s výsledkem dvě rány nad par hřiště v kalifornském San Martinu je až ve druhé polovině průběžného pořadí. Slavnému Američanovi a vítězi 14 turnajů kategorie major patří po prvním kole 86. místo.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Golfista Tiger Woods

Článek

"Zahrál jsem asi nejhorší kolo vůbec, co se týče patování," řekl frustrovaný Woods, který nehrál dva měsíce. Během čtvrtečního kola na podniku Frys.com Open zahrál dvě birdie, dvě bogey a jedno double bogey, což dohromady znamenalo 73 úderů. Minul i dva paty z méně než dvou metrů.

"Nedokázal jsem hrát svou hru, chyběla mi sebedůvěra a už mě to táhlo ke dnu," dodal. Woods naposledy hrál v polovině srpna poslední major sezony PGA Championship v Atlantě, kde neprošel cutem. Totéž mu hrozí nyní. Že by chyběl dvakrát za sebou ve finálových kolech, to se mu v profikariéře ještě nestalo.

"Hůř patovat než dnes snad už ani nejde," utrousil Woods, jehož ústup ze slávy začal po provalení aféry s nevěrou. Pak přišly zdravotní problémy s kolenem a achilovkou. Ve světovém žebříčku se v pondělí ocitl poprvé po 15 letech mimo elitní padesátku.

Turnaj v San Martinu má po úvodním kole v čele čtyři hráče, s výsledkem -4 se dělí o první místo Američané Brendan Steele, Briny Baird, Garrett Willis a Matt Bettencourt.

Reklama