Hlavní obsah

Spilková bude v Asii obhajovat účast na LET pro příští sezónu

SU-ČOU

Poslední tři možnosti jak potvrdit účast na prestižní evropské sérii Ladies European Tour (LET) má česká golfistka Klára Spilková. V pátek startuje na turnaji v čínském Su-čou, následovat budou turnaje v Indii a Dubaji.

Foto: archiv Goram

Golfistka Klára Spilková

Článek

Cílem šestnáctileté české naděje je udržet si pozici do 80. místa v konečném finančním žebříčku, která by jí dala právo startu na okruhu v příštím roce. Spilková se zatím drží mezi vyvolenými na 77. místě se ziskem 23.900 eur.

Česká hráčka má svoji premiérovou sezónu mezi profesionálkami slibně rozjetou, získáním plné hrací karty na rok 2012 by si splnila svůj cíl. Navíc ve skutečnosti je na tom ještě lépe, protože z konečného pořadí vypadnou golfistky, které mají na okruhu odehráno méně než šest turnajů. Spilková tak v redukovaném pořadí aktuálně figuruje o deset míst výše.

Turnaj v Číně bude pro Spilkovou první zkušeností s velkým časovým posunem, přesto věří, že na kýžený postup do třetího finálového kole dosáhne. To se před dvěma lety na témže turnaji nepodařilo jiné české hráčce Zuzaně Mašínové.

Do turnaje vstoupí Spilková v pravé poledne tamního času po boku jedné z tří desítek domácích hráček a Nizozemky Claire Schreefelové. Na turnaji naopak nestartuje slovenská profesionálka Zuzana Kamasová, která má na 35. místě finančního žebříčku a s premiérovým vítězstvím navíc příští sezonu na LET v kapse.

V Číně se hraje o celkovou dotaci 300 tisíc eur. Poslední dva turnaje se budou hrát až v první polovině prosince.

Reklama

Související témata: