Hlavní obsah

Američané zvládli dvouhry a obhájili Presidents Cup

Presidents Cup stále patří Američanům, kteří nepřipustili historický zvrat a v závěrečných singlech v Royal Melbourne Golf Clubu porazili Mezinárodní tým. Rozhodující bod získal Tiger Woods. Nad mimoevropským "výběrem světa" zvítězili v Melbourne 19:15

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Američané před závěrečným kolem vedli 13:9 a takový náskok ještě žádný tým v této soutěži nikdy neztratil. Po dvou nepovedených úvodních dnech se v sobotu dočkal prvního bodu i Woods a nakonec to byla právě bývalá světová jednička, která zajistila Američanům další triumf.

O konečném výsledku dnes rozhodlo dvanáct duelů v individuální hře na jamky. Vítěz 14 turnajů kategorie major Woods poměrně jednoznačně porazil domácího golfistu Aarona Baddeleyho, stoprocentní úspěšnost pak potvrdil Jim Furyk, který se postaral celkem o pět bodů výběru USA. Tři duely v předchozím průběhu utkání vyhrál spolu s Philem Mickelsonem, další s Nickem Watneym.

Celý zápas definitivně rozhodl Woodsův pat na 15. jamce. "Je to příjemné. Ale doufal jsem, že to nebude muset rozhodnout zrovna můj bod," prohlásil Woods.

Prezidentský pohár se hraje od roku 1994. Americký tým až na jediné zaváhání před 13 lety pokaždé vyhrál, v roce 2003 se oba výběry rozešly remízou 17:17.

Reklama

Související témata: