Hlavní obsah

Golfistka Kousková vede na Konopišti po prvním kole o pět ran

Golfistka Sára Kousková rozjela skvěle turnaj Amundi Czech Ladies Challenge evropského okruhu LET Access Series na Konopišti. Nejlepší česká amatérka posledních let si přivezla formu z nedávného amerického univerzitního šampionátu a první den zahrála i díky eaglu 64 ran. Se skóre -8 vede o pět ran před dvojicí pronásledovatelek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Sára Kousková na Konopišti.

Článek

Z domácích hráček, kterých je díky kartám v soutěži celkem 29, jsou na děleném čtvrtém místě s výsledkem -2 další dvě amatérky Kristýna Frýdlová a Patricie Macková.

Kousková byla po pěti jamkách na skóre +1, ale poté excelovala. Zahrála sedm birdie a na čtyřparové patnáctce skončila v jamce už její druhá rána. "Začala jsem pomalu, ale zlomem byla šestá jamka. Pak mi fungovala železa i driver a po ráně na patnáctce to byl samozřejmě skvělý pocit," řekla Kousková, která si kolem za 64 ran vytvořila nový osobní rekord.

"Mým cílem je soustředit se především na celý proces, držet se své rutiny a věřit svým ranám. Jakákoliv příležitost soutěžit v profesionálním poli je cenná a slouží jako skvělá příprava do dalších let," řekla Kousková před turnajem na webu České golfové federace.

Na Konopišti skončila v letech 2018 a 2019 druhá amatérka Tereza Melecká, která je zatím v paru a na děleném 14. místě.

Golfový turnaj žen Amundi Czech Ladies Challenge evropského okruhu LET Access Series (dotace 37 500 eur, par 72) na Konopišti - po 1. kole:
1. am. Kousková (ČR) 64
2. am. Colombová (Švýc.) 69
Escuriolaová (Šp.) 69
4. am. Frýdlová (ČR) 70
am. Macková (ČR) 70
Andreová (Fr.) 70
Lambová (Angl.) 70
a Lundqvistová (Švéd.) 70
...
mj. 14. am. Melecká (ČR) 72
am. Melichová (ČR) 72
am. Ryšková (ČR) 72
am. T. Koželuhová (ČR) 72
am. Váhalová (ČR) 72

Reklama

Související témata: