Hlavní obsah

Woods nemá na golf myšlenky, otec má rakovinu

NORTON (USA)

Po pěti letech není nejlepším golfistou na světě, ale to ho tolik nebolí. Kdysi neporazitelný Američan Tiger Woods se trápí kvůli vážně nemocnému otci. Tomu se totiž náhle vrátila rakovina, což v rodině zapůsobilo jako šok. Osmadvacetiletý Woods patří k nejlépe placeným sportovcům na světě, ale všechen majetek by teď vyměnil za jediné - zdraví svého otce.

Článek

"Je to hodně vážné," přiznal sklíčený golfista při tréninku, ještě než na sklonku minulého týdne začal turnaj v americkém Nortonu. Po něm jej na prvním místě světového žebříčku po dlouhých 264 týdnech vystřídal Vijay Singh z Fidži. Před novináři zachoval Woods dekorum a tvrdil jim, že být druhým hráčem světa také není špatné.

V nitru se však hluboce trápil, ale ne kvůli golfu. Otec Earl jako malého kluka Woodse ke golfu přivedl, stál u všech jeho úspěchů, při trénincích na něj řval a dělal rámus, aby byl Tiger odolný vůči rušivým vlivům. Před šesti lety však onemocněl rakovinou prostaty. Následovala chemoterapie a výsledky byly optimistické. Zákeřná nemoc se však vrátila.

Ozařování zmírnilo bolesti

"Teď se cítím skoro jako tenkrát. V roce 1996 byl táta v nemocnici kvůli infarktu a při operaci nastaly problémy," vzpomínal Woods. V těle jeho otce se znovu vytvořily metastázy a za levým okem udělal nádor. Ozařování zmírnilo pekelné bolesti a Woodsovi seniorovi se udělalo lépe.

"Strašně ho zasáhlo, když se dozvěděl, co se mi stalo. Pak se na mě podíval a říkal: 'Tati, když jsem byl malý, slíbil jsi mi, že se mnou zůstaneš, dokud ti nebude čtyřiaosmdesát. Počítám s tebou'. Nechci ho nechat ve štychu," říká Earl Woods.

Reklama