Hlavní obsah

Záhrobská pojede i doma

PRAHA

Na stejném kopci, kde se poprvé v ČR má jet před Vánoci závod sjezdařského Světového poháru, budou lyžaři příští týden bojovat o domácí tituly. Ve Špindlerově Mlýně má nastoupit celá česká špička. Reprezentanti, včetně 19. slalomářky v pořadí Světového poháru Šárky Záhrobské, mají podle dohody se svazem start povinný.

Článek

"Šárka vskutku pojede," hlásí otec a trenér Petr Záhrobský ze závodů v Rakousku, byť se svazovými činovníky si zrovna nepadá kolem krku. Včera jeho dcera skončila druhá v "obřáku" v Bad Hofgasteinu.

V Krkonoších se čeká i zahraniční konkurence, obzvláště, když brněnští pořadatelé před mistrovství vložili tradičně závod Evropského poháru akademiků. "Že by ale někdo záměrně přijel testovat kopec na svěťák, to jsme podle přihlášek nezaregistrovali," podotýká Jiří Havel, šéf organizačního výboru. Kvůli finále akademického seriálu se jede vlastně až na jaře. "Tenhle termín jsem nechtěl, ale tratě jsou zatím v dobrém stavu," tvrdí Havel a předpokládá, že kromě sjezdu, na který nejsou v Krkonoších podmínky, se odjedou všechny disciplíny.

Reklama

Související témata: