Hlavní obsah

Američané vedou v Ryder Cupu 5:3, přestože Woods nebodoval

Američtí golfisté vedou po prvním dnu v Ryder Cupu nad obhájci trofeje z Evropy 5:3. Po úvodních foursomech byl stav vyrovnaný 2:2. V následných fourballech však v týmu kapitána Josého Maríi Olazábala zabodovali jen Angličan Lee Westwood s belgickým nováčkem v soutěži Nicolasem Colsaertsem, kteří porazili dvojici Tiger Woods, Steve Stricker.

Foto: Michael Dwyer, ČTK

Golfista Tiger Woods

Článek

Woods a jeho partner předtím neuspěli ani ve foursomech a kapitán USA Davis Love III. oznámil, že v sobotu dopoledne bývalá dlouholetá světová jednička hrát nebude. Při sedmém startu v Ryder Cupu se Woodsovi stalo vůbec poprvé, že nebyl nominován ke hře.

"Myslím, že Tiger i Steve si potřebují odpočinout. Nechceme, aby kluci byli přetažení. Budeme je potřebovat odpoledne," řekl Love III.

Woods si nestěžoval na svůj výkon, ale ocenil soupeře. "Narazili jsme na chlapíka, kterému vyšlo úplně všechno. Nicolas patoval skvěle," chválil Colsaertse.

Golfisté v sobotu absolvují v Medinah stejný program jako v pátek. Dopoledne jsou na programu foursomes, kdy dvojice hrají jedním míčkem a hráči se po ráně střídají. Pak se budou hrát čtyři zápasy systémem fourball, kdy každý z golfistů hraje svým míčkem, přičemž se počítá na jamce vždy lepší skóre jednoho z dvojice.

Golfový Ryder Cup v Medinah (USA):
USA - Evropa 5:3 po prvním dnu
Foursomes:
McIlroy, McDowell (Evropa) - Furyk, Snedeker (USA) 1:0, Mickelson, Bradley (USA) - Donald, García (Evropa) 4/3, Dufner, Z. Johnson (USA) - Westwood, F. Molinari (Evropa) 3/2, Poulter, Rose (Evropa) - Stricker, Woods (USA) 2/1.
Fourballs:
Watson, Simpson (USA) - Lawrie, Hanson (Evropa) 5/4, Mickelson, Bradley (USA) - McIlroy, McDowell (Evropa) 2/1, Westwood, Colsaerts (Evropa) - Woods, Stricker (USA) 1:0, D. Johnson, Kuchar (USA) - Rose, Kaymer (Evropa) 3/2.

Reklama