Hlavní obsah

Američané jsou blízko vítězství v Ryder Cupu, nad Evropou vedou už 10:6

Američtí golfisté mají blízko k 26. vítězství v Ryder Cupu. Po druhém dnu vedou nad výběrem Evropy, který trofej obhajuje, výrazným rozdílem 10:6. Takový náskok neměli před závěrečným dnem soutěže přes 30 let.

Foto: Jim Young, Reuters

Američtí golfisté Tiger Woods (vlevo) a Steve Stricker.

Článek

Americký kapitán Davis Love III. nenasadil do dopoledního programu Tigera Woodse a nechal ho na lavičce, což se bývalé světové jedničce stalo v Ryder Cupu poprvé. Šanci vylepšit svou bídnou bilanci dostal Woods spolu se Stevem Strickerem ve fourballu, ale opět neuspěli. Při sedmém startu v Ryder Cupu tak půjde Woods do závěrečných singlů poprvé bez jediného bodu na kontě.

V neděli bude hrát proti Italovi Francesku Molinarimu, kterého předloni v britském Newportu porazil. Tehdy to americkému výběru nebylo nic platné, Evropě nakonec podlehl 13,5:14,5.

"Obě odpoledne jsem hrál dobře a nezískal ani bod. To je pak těžké," posteskl si Woods, jenž v Ryder Cupu nikdy neexceloval tak jako na turnajích, ale letos se mimořádně trápí. Radost má alespoň z úspěchu týmu. "Vést o čtyři body je prima. Máme dobrou šanci vyhrát," prohlásil Woods, jenž si vychutnal radost z triumfu v týmové soutěži jen v roce 1999.

Smazat v Ryder Cupu čtyřbodové manko po dvou dnech se povedlo pouze jednou. V roce 1999 to dokázali američtí hráči v Brookline a současný evropský kapitán José María Olazábal si jejich skvělý obrat dobře pamatuje, neboť byl členem týmu, který slibně rozehranou soutěž nakonec prohrál.

I proto nic nevzdává. "Věřím, že se to otočí. Proč by se to zítra nemohlo stát?" uvedl. Doufá, že Evropanům pomůže i skvělá forma Poultera, jenž má zatím stoprocentní bilanci.

Golfový Ryder Cup v Medinah (USA):
USA - Evropa 10:6 po druhém dnu
Foursomes:
Rose, Poulter (Evropa) - Watson, Simpson (USA) 1:0, Bradley, Mickelson (USA) - Westwood, Donald (Evropa) 7/6, Dufner, Z. Johnson (USA) - Colsaerts, García (Evropa) 2/1, Furyk, Snedeker (USA) - McIlroy, McDowell (Evropa) 1:0.
Fourballs:
D. Johnson, Kuchar (USA) - Colsaerts, Lawrie (Evropa) 1:0, Watson, Simpson (USA) - Rose, F. Molinari (Evropa) 5/4, García, Donald (Evropa) - Woods, Stricker (USA) 1:0, McIlroy, Poulter (Evropa) - Dufner, Johnson (USA) 1:0.

Reklama