Hlavní obsah

Poulterova vášeň pro Ryder Cup pomohla Evropě k obratu

Medinah

Anglický golfista Ian Poulter miluje slavný Ryder Cup, proto v prestižní soutěži družstev hraje jako z partesu. Své nadšení pro týmové klání Evropanů s Američany ukázal znovu i letos a na hřišti v Medinah získal čtyři body ze čtyř startů. Pomohl tím k obratu a nečekanému vítězství výběru starého kontinentu.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Anglický golfista Ian Poulter se raduje z výhry v prestižním Ryder Cupu

Článek

"Je to vášeň, kterou mám, vášeň pro Ryder Cup, která ve mně klíčila od dětství, kdy jsem ho sledoval rok co rok, a vychází zevnitř," řekl Poulter.

Nejlépe pátý hráč světa a aktuálně 26. golfista PGA získal v Medinah body dvakrát společně s Justinem Rosem, jednou s Rorym McIlroyem a suverénně i v závěrečné nedělní dvouhře. Celkově má na Ryder Cupu bilanci 12 výher a tři porážky.

"Tu soutěž prostě miluju, je to historie a všechno kolo je skvělé. Atmosféra je elektrizující, spoluhráči úžasní a kapitán fantastický," zářil Angličan.

Podle krajana Lee Westwooda by měl mít Poulter už nyní jistý start v Ryder Cupu za dva roky v Gleneagles ve Skotsku. "Rozhodli jsme se změnit pravidla kvalifikace, bude devět míst z žebříčku, dvě divoké karty a Poulter," smál se Westwood.

Výkon a zaujetí Poultera pomohly o víkendu Evropě k nevídanému obratu. Američané po sobotě vedli už 10:6, ale hráči okolo anglického golfisty dokázali ve finále vyhrát osm z dvanácti nedělních dvouher a zvítězili poměrem 14,5:13,5.

"V šatně jsem cítil záblesk naděje, že to ještě není ztracené," řekl Poulter. K naději přispěl podle něj i fakt, že tým uctíval památku loni zesnulého Sevea Ballesterose, jehož siluetu měli Evropané na bagu. "Atmosféra v šatně byla díky tomu jiná než dřív, úžasná, neobyčejná a týmových duch byl mnohem bojovnější," řekl.

Od Tigera Woodse, kterého na letošním Ryder Cupu dvakrát porazil, si Poulter vysloužil velkou poklonu a přirovnání k legendárnímu Colinu Montgomeriemu. "Monty byl v Ryder Cupu neudržitelný a Poulter je stejný, je vynikající," řekl Woods.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články