Hlavní obsah

Golfista McIlroy si spletl čas a málem v Ryder Cupu nestihl start

Medinah

První golfista světa Rory McIlroy málem nestihl svůj start nedělní dvouhry na Ryder Cupu. Severoirský hráč si popletl čas a jen díky policejní eskortě se dostal na hřiště v Medinah včas. Pomohl pak výběru Evropy k výhře nad USA.

Foto: Jim Young, Reuters

Rory McIlroy, světová golfová jednička, málem nestihl svůj start nedělní dvouhry na Ryder Cupu

Článek

"Nikdy jsem cestou na golf neměl takový strach, ale naštěstí stála před hotelem policie, která mi pomohla se do klubu dostat rychleji než jindy," řekl McIlroy.

McIlroy přijel do Medinah deset minut před startem duelu s Keeganem Bradleyem. Dal si energetickou tyčinku, stihl pár patů i švihů na zahřátí a následný souboj vyhrál. Pomohl tak k senzačnímu obratu ve skóre a k vítězství Evropy 14,5:13,5.

Zapomněl na časová pásma

K chybě došlo kvůli omylu s časovými pásmy. McIlroy si zjistil svůj start hry na telefonu, na kterém si přečetl, že začíná ve 12:25. Jenomže šlo o čas Chicaga a americké východní pásmo, zatímco hřiště v Medinah je v centrálním pásmu, které je o hodinu pozadu, takže čas jeho skutečného nástupu byl již 11:25.

"Znenadání jsme zjistili, že nám Rory chybí, a začali jsme ho shánět. Nakonec se mu v jedenáct někdo dovolal," řekl kapitán evropského týmu José Maria Olázabal.

Spěch mu paradoxně pomohl

McIlroy přiznal, že mu spěch vlastně pomohl. "Nakonec to nebylo špatné, neměl jsem čas myslet na to, co mě čeká, a hrál nejlépe z celého týdne," řekl dvojnásobný vítěz majoru. Nevadily mu ani štiplavé poznámky amerických fanoušků během hry, kteří o jeho zpoždění věděli a pokřikovali na něj: "Kolik máš hodin?"

Pokud by ale McIlroy Evropu o bod připravil, jeho tým by kvůli tomu nejspíš prohrál. "Kdybych jedenáct spoluhráčů a kapitána takhle potopil, to bych si nikdy neodpustil," řekl. Místo smutku ale slavil. "A nic lepšího neexistuje," smál se McIlroy.

Reklama

Související témata: